Nissan spune ca veniturile din noua generatie SUV Qashqai sunt cu 38% mai mari decat cele ale vechiului model, deoarece producatorul de automobile incearca sa inverseze pierderile din Europa.

Sursa: ccarprice.com

Nissan spune ca venitul net din vanzarile noului SUV compact Qashqai in Europa este cu 38% mai mare decat pentru modelul anterior, dand companiei speranta ca va putea inversa pierderile continue din regiune.

Nissan a inregistrat o pierdere operationala de 28,4 miliarde de yeni in Europa in anul fiscal incheiat la 31 martie, o imbunatatire fata de pierderea de 30,7 miliarde de yeni in anul precedent.

Europa si Japonia au fost singurele doua regiuni cu pierderi de bani ale Nissan anul trecut, cu un profit operational global de 2,03 miliarde de dolari.

Lista de comenzi pentru Qashqai, construit la uzina Nissan din Marea Britanie din Sunderland, Anglia, a fost de 136.000 de unitati, in timp ce acesta se straduia sa faca fata restantelor pe fondul cererii puternice si al deficitului global de cipuri, dupa cum a declarat Nissan intr-un apel pentru venituri, joi. Modelul de noua generatie a fost lansat in vara anului 2021 in Europa.

In ciuda veniturilor crescute, vanzarile Qashqai au scazut cu 32% in primul trimestru al acestui an in Europa, la 25.338 de unitati, arata cifrele analistului de piata Dataforce.

Modelul se afla in prezent pe locul opt intr-un segment pe care l-a dominat candva, dar in prezent este condus de Hyundai Tucson, care a avut vanzari de 37.823 pentru trimestrul respectiv.

Sursa: nissan.ro

Nissan lanseaza o versiune hibrida e-Power a lui Qashqai la sfarsitul acestui an, deoarece se indeparteaza de diesel in Europa catre o strategie de electrificare care se concentreaza pe sistemele de propulsie hybrid.

De asemenea, in acest an se lanseaza o versiune hybrid a SUV-ului Juke mic si noul SUV mediu X-Trail, care va folosi trenul de rulare e-Power. „Credem ca gama noastra europeana va castiga si mai mult impuls odata cu introducerea modelelor e-Power”, a declarat Ashwani Gupta, Chief Operating Officer Nissan, la apelul pentru venituri.

Gupta a spus ca Nissan a facut „reduceri semnificative” ale costurilor fixe in regiune prin mutarea fabricii de la Sunderland in doua schimburi din trei si inchiderea fabricii din Barcelona, ​​Spania, care a facut camioneta NV200 si camioneta Navara.