Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Franta vizeaza ajutorul de stat pentru vehiculele electrice

Presedintele Emmanuel Macron spune despre creditele pentru vehicule electrice ca ar trebui rezervate pentru masinile si bateriile fabricate cu o amprenta mica de carbon, excluzand efectiv multe marci chineze si sprijinind indutria auto din Franta.



 


Sursa: eplaque.fr


Guvernul francez incearca sa limiteze stimulentele pentru cumpararea de noi vehicule complet electrice la cele construite in Europa, a declarat presedintele Emmanuel Macon, acest lucru fiind parte a unui pachet de stimulente de afaceri ecologice menite sa stimuleze competitivitatea Frantei.


Vehiculele electrice vandute in Franta sunt eligibile pentru un credit de 5.000 de euro (5.500 de dolari), cu conditia ca pretul lor maxim sa fie sub 47.000 de euro si greutatea lor sa fie sub 2,4 tone. Tesla a scazut recent pretul berlinei sale Model 3 si al SUV-ului Model Y pentru a le face eligibile, starnind critici contribuabililor francezi ca subventioneaza marcile straine.


Conform propunerii lui Macron de joi, creditul pentru vehicule electrice ar fi rezervat masinilor care au o amprenta scazuta de carbon, ceea ce inseamna ca ele si bateriile lor sunt construite cu energie durabila. Acest lucru ar exclude in mare masura producatorii de automobile chinezi, care au facut recent incursiuni cu vehiculele electrice cu costuri mai mici, in special de la marca MG de la SAIC.


Minimasina electrica cu baterie Spring de la marca Renault Dacia castiga clienti si in Europa si este importata din China.


„Vom sustine bateriile si vehiculele fabricate in Europa pentru ca amprenta lor de carbon este buna; nu vom folosi banii contribuabililor francezi pentru a stimula industria non-europeana”, a spus Macron.


Producatorii de automobile care produc in Europa cauta modalitati de a-si decarboniza lanturile de productie si de aprovizionare inainte de obiectivul UE pentru 2050 de neutralitate carbon.


Guvernul lui Macron vrea sa stimuleze investitiile in tehnologii ecologice, astfel incat Franta sa poata concura cu companiile americane, sustinute de Legea de reducere a inflatiei (IRA) de 430 de miliarde de dolari a administratiei Biden, care include subventii fiscale majore pentru a reduce emisiile de carbon, pentru a stimula  productia interna.


Sursa: nytimes.com


Asa-numitul proiect de lege privind industria verde va fi inaintat parlamentarilor si va fi inclus in bugetul pentru 2024. Administratia Macron spune ca va genera investitii de 20 de miliarde de euro dar va genera zeci de mii de locuri de munca.


„Acest cadru de finantare ar trebui sa ne ajute sa concuram cu IRA al americanilor”, a spus Macron in timp ce a punctat masurile pentru a inversa declinul industrial pe termen lung al Frantei.


Masura ar acoperi cheltuielile de capital ale companiilor pentru 25% pana la 40% din investitiile lor in instalatii de energie eoliana si solara, pompe de caldura si baterii, dupa cum au spus oficialii presedintiei.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA