Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Northvolt va construi o fabrica de baterii de miliarde de euro in Germania

Fabrica germana a Northvolt ar fi o victorie pentru Europa, dupa speculatiile despre companie ca ar putea devia investitiile planificate catre SUA.



Sursa: hurriyetdailynews.com


Northvolt din Suedia a declarat ca va investi cateva miliarde de euro pentru a construi o fabrica de baterii pentru vehicule electrice in Germania, dupa speculatii ca compania ar putea devia investitiile planificate catre Statele Unite.


Northvolt a spus ca va alege Heide din nordul Germaniei pentru fabrica sa, atata timp cat subventiile sunt aprobate.


Purtatorii de cuvant ai Northvolt si ai guvernului german au spus ca investitiile si sumele exacte de finantare nu au fost finalizate si sunt supuse aprobarii Comisiei Europene.


Northvolt ar putea investi aproximativ 3-5 miliarde de euro (8,8 miliarde de dolari) in uzina si ar putea primi aproximativ jumatate de miliard de euro subventii germane, potrivit a doua surse.


Producatorul de baterii, alaturi de Volkswagen, are un avans printre doar cativa jucatori europeni care deschid calea pentru o industrie a bateriilor autohtona. In prezent, o mare parte din capacitatea planificata a celulelor bateriei in Europa este planificata de companiile asiatice.


Intr-o noua victorie pentru Europa, ProLogium din Taiwan a declarat ca a ales Franta pentru prima sa fabrica de baterii de peste mari.


Subventiile pentru fabrica de baterii a lui Northvolt, daca vor fi aprobate, ar fi primele acordate de Germania in temeiul Cadrului temporar de criza si tranzitie al Uniunii Europene, dezvoltat pentru a sprijini proiecte industriale ecologice in timp ce Europa se straduia sa ofere o oferta competitiva subventiilor americane oferite de Legea de reducere a inflatiei.


Sursa: electricdrives.tv


„Comisia UE a deschis o cale clara spre asigurarea unor investitii industriale importante in Europa”, a declarat ministrul german al Economiei, Robert Habeck, intr-o declaratie.


Fabrica, care urmeaza sa inceapa livrarea in 2026, va creste pana la 60 de gigawati/ora de capacitate, suficienta pentru a furniza aproximativ 1 milion de vehicule electrice cu celule de baterie in fiecare an, mai mult decat fiecare dintre fabricile planificate VW din Germania si Spania, dar sub nivelul CATL.


Investitia Northvolt va crea 3.000 de locuri de munca directe in Heide si alte mii in industria din jur si sectorul serviciilor. Consiliile locale au aprobat saptamana aceasta proiectul planului de dezvoltare a centralei, eliminand un obstacol administrativ major.


Northvolt si statul Schleswig-Holstein au semnat un memorandum de intelegere in martie 2022 pentru a dezvolta o fabrica de baterii in regiune, dar compania a spus ulterior ca ar putea acorda prioritate expansiunii in SUA inaintea Europei, in lumina subventiilor mai favorabile si a costurilor mai mici ale energiei.


O a doua fabrica ar putea fi construita in paralel in alta parte, a spus un purtator de cuvant, indicand ca decizia de a construi in Germania nu exclude posibilitatea unei noi fabrici in America de Nord.


In timp ce Europa a reusit sa atraga investitii mari pentru industria de cipuri din partea Intel, cu ajutorul subventiilor, SUA au oferit subventii fiscale majore pentru a reduce emisiile de carbon si pentru a stimula productia interna.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA