Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford Tourneo Courier primeste versiunea electrica

Ford promoveaza utilitatea versiunii pentru pasageri a viitorului sau monovolum compact Tourneo Courier, care va fi disponibil in variante electrice si pe benzina.



Sursa: topgear.com


Noul model este prezentat ca o alternativa la SUV-uri pentru cumparatorii care pretuiesc spatiul.


Ford a spus ca noul vehicul va avea cu 44% mai mult spatiu in portbagaj decat versiunea anterioara a Tourneo Courier, care s-a vandut in numar foarte mic in Europa.


Anul trecut, analistul de piata Dataforce a inregistrat doar 1.005 vanzari.


Noul Tourneo Courier va fi construit in fabrica Ford din Craiova, Romania, alaturi de o versiune comerciala a camionetei.


Livrarile versiunii de 1,0 litri pe benzina vor incepe anul acesta, iar versiunea electrica urmeaza la „sfarsitul” anului 2024, a declarat Ford.


Ford a spus anterior ca duba comerciala va fi disponibila in 2024.


Versiunea electrica cu baterie are un motor de 134 CP si o capacitate de incarcare cu o viteza de 100 de kilowati, a spus Ford. Nu au fost date dimensiuni sau intervale de baterie pentru model.


Modelul are o lungime de 4337 mm si o dimensiune a portbagajului de 570 de litri. Courier este cea mai mica furgoneta Ford si se afla sub Connect and Transit Custom.


Tourneo Connect este o versiune a Volkswagen Caddy construita ca parte a parteneriatului Ford/VW, care cuprinde atat vehicule comerciale, cat si vehicule electrice. Nu a fost facut niciun anunt cu privire la o versiune VW a Courier.


Ford a optat pentru o abordare mai robusta a designului noului Tourneo Courier, care a fost descris ca „inspirat de SUV” de catre seful de stil european al Ford, Amko Leenarts.


Versiunea EV are o parte frontala individuala cu o bara luminoasa care trece pe marginea frontala a capotei, precum si un model „diamant cromat” pe grila.


Versiunile standard ale furgonetei includ un model „Active” care se bazeaza pe aspectul SUV-ului cu culoare contrastanta a acoperisului, mulaje pentru pasajele rotilor, bare de acoperis si diferite tesaturi ale scaunelor.


Modelul electric vine si cu 44 de litri de spatiu in asa-numitul frunk, care se afla sub capota.


Masina este echipata standard cu 10 functii de conducere asistata, inclusiv asistenta pentru faza lunga, asistenta pentru mentinerea benzii de circulatie si o camera pentru vedere in spate. Un pachet optional separat adauga controlul adaptiv al vitezei de croaziera cu centrarea benzii.


Tabloul de bord vine cu „digiboard” care incorporeaza un ecran digital pentru instrumente, precum si un ecran tactil de 12 inchi care incorporeaza sistemul de infotainment Ford Sync 4.


Sursa: ford.com


Versiunea pe benzina foloseste acelasi motor EcoBoost de 1,0 litri si 123 CP oferit in SUV-ul mic Puma fabricat la Craiova.


Modelul pe benzina va fi disponibil cu transmisie manuala sau cu dublu ambreiaj. Ford a spus anterior ca va fi disponibila si o versiune diesel, dar nu a oferit detalii.


Tourneo Courier electric este unul dintre cele 10 vehicule electrice pe care Ford a declarat ca se va lansa in Europa pana in 2024.


Acestea includ o versiune electrica a lui Puma, doua SUV-uri electrice bazate pe platforma electrica VW MEB si ambele versiuni pentru pasageri si autoutilitare ale noii sale camionete de dimensiuni medii Transit Custom.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA