Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis isi propune sa creasca productia in Italia la 1 milion

Stellantis va construi un al cincilea model la uzina sa din Melfi, pe langa cele patru deja anuntate.



Sursa: media.stellantis.com


Stellantis si guvernul italian au convenit luni sa vizeze cresterea productiei anuale in Italia la un milion de unitati, inversand tendinta de scadere observata in ultimul an.


Stellantis a construit mai putin de 700.000 de vehicule in tara anul trecut si in 2021, deoarece a fost lovita de o penurie globala de microcipuri si alte componente.


Producatorul auto a declarat luni ca intentioneaza sa adauge productia unui al cincilea model la fabrica sa din Melfi din sudul Italiei, pe langa cele patru deja anuntate.


CEO-ul Stellantis, Carlos Tavares, s-a intalnit la Roma cu ministrul italian al Industriei, Adolfo Urso, si au convenit asupra necesitatii de a creste productia de vehicule in tara, unde se afla alte marci Stellantis, inclusiv Alfa Romeo si Maserati.


Potrivit sindicatului FIM-CISL, productia Stellantis in Italia va creste probabil la aproximativ 800.000 de unitati in acest an. Fiat Chrysler, care a fuzionat cu PSA din Franta in 2021 pentru a crea Stellantis, a produs ultima data peste un milion de vehicule in Italia in 2017.


„Sunt increzator ca vom crea conditia ca mai intai sa inversam tendinta de scadere a volumelor de productie in urmatorii doi ani si apoi sa construim impreuna foaia de parcurs pentru a produce un milion de vehicule in Italia”, a spus Tavares intr-un comunicat.


Planul va lua in considerare cativa factori, inclusiv previziunile pietei, accesibilitatea vehiculelor, impactul reglementarilor Euro 7 privind emisiile si stimulentele pentru a sprijini competitivitatea Italiei, cum ar fi costurile cu energia, a spus Stellantis.


Sursa: cnbc.com


Stellantis nu a spus care model va fi cel de-al cincilea vehicul al lui Melfi. O sursa a furnizorului a declarat pentru Automotive News Europe ca ar putea fi succesorul Jeep Compass, care este construit in prezent in Melfi cu motoare cu combustie, inclusiv un hybrid plug-in.


Celelalte patru modele planificate pentru Melfi sunt de asteptat sa fie doua pentru DS Automobiles, unul pentru Opel/Vauxhall si unul pentru Lancia.


Modelele produse in Melfi „vor fi modele premium de mare valoare construite pe noua platforma STLA-M prezentata saptamana trecuta”, a spus Stellantis in declaratia sa.


Platforma STLA-M va sustine cel putin 2 milioane de vehicule electrice pe an pentru marcile Alfa Romeo, Citroen, Chrysler, DS, Jeep, Opel si Peugeot ale grupului, incepand cu SUV-ul Peugeot 3008 din acest an.


Stellantis spune ca platforma este „BEV prin design” si va oferi o autonomie de pana la 700 km (435 mile).


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA