Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Dacia se pregateste de asaltul marcilor chinezesti

Dacia a castigat 0,4 puncte procentuale in cota de piata in Europa, pe masura ce problemele de aprovizionare s-au atenuat si vanzarile au crescut vertiginos pentru noul minicar electric Jogger si Spring.



Sursa: topgear.com


Vanzarile Dacia au crescut cu 24% in prima jumatate a anului, dar marca de valoare a Grupului Renault se pregateste pentru o scadere a cererii, precum si pentru amenintarea din partea importurilor din China, a declarat seful de vanzari si marketing, Xavier Martinet.


Vanzarile, desi la sfarsitul lunii iunie, au fost de 345.432 unitati, a spus Martinet marti, cu castiguri puternice pentru crossover-ul compact Jogger (cu 130% mai mult decat lansarea sa in primavara lui 2022), mini-masina electrica Spring construita in China (cu 38%), SUV-ul mic Duster (cu 13%) si Sandero (cu 24%).


In Europa, vanzarile au crescut cu 30%, a spus Dacia. Brandul a castigat 0,4 puncte procentuale din cota de piata pana la 4,5%.


Dacia si-a reinnoit imaginea anul trecut cu un nou logo si se concentreaza pe aventura in aer liber, chiar planuieste sa participe la raliul Dakar in 2025 si cauta sa-si creasca pretul mediu de vanzare cu modele mai scumpe, cum ar fi hibridul Jogger.


Martinet a spus ca pretul mediu de vanzare in Europa a fost de aproximativ 17.500 de euro si a remarcat ca 70% dintre cumparatori au optat pentru cele mai inalte niveluri de echipare.


CEO-ul Grupului Renault, Luca de Meo, si-a stabilit un obiectiv de 15% marja operationala pentru Dacia, in crestere fata de aproximativ 10% in prezent, pana in 2030. Renault a achizitionat in 1999 un pachet de control al marcii romanesti, care construia modele Renault sub licenta inca din anii 1960.


Dacia se concentreaza aproape exclusiv pe vanzarile retail catre clienti privati, mai degraba decat pe cumparatori de afaceri sau pe inchirieri. In prima jumatate a anului, a devenit al doilea cel mai bine vandut brand de retail din Europa, dupa VW, cu o cota de 8,4%, cea mai inalta pozitie inregistrata vreodata.


Sursa: wall-street.ro


Martinet a spus ca imbunatatirea vanzarilor s-a datorat partial unei reduceri a penuriei de componente si al redresarii continue din scaderea cererii de coronavirus. Totusi, el a spus ca problemele de logistica care au inceput in a doua jumatate a anului 2022 au continuat sa intarzie livrarile, in special in Franta si Italia.


Martinet a spus ca, desi Dacia a lansat modele mai scumpe, preturile au ramas cu aproximativ 12% sub concurenta. In 2019, aceasta cifra a fost de 25%, a spus acesta.


„Ne-am redus diferenta de preturi fata de concurenta cu 50%, acesta era planul”, a spus el. „Arata ca marca devine din ce in ce mai atractiva pentru cumparatori.” Un decalaj prea mare, a spus acesta, iar cumparatorii au considerat Dacia doar pentru preturile sale mici, dar cresterea vanzarilor cu un avantaj de pret mai mic fata de rivali inseamna ca valoarea este acum si un aspect important.


Duster a fost un succes de lunga durata pentru Dacia de la introducerea sa in 2012, inclusiv o revenire majora in 2019. Cand urmatoarea generatie va fi lansata pana la jumatatea anului 2024, va fi pe platforma Renault-Nissan CMF-B, care sta la baza toate celelalte modele ale Daciei.


Un alt model viitor va fi Bigster, un SUV compact bazat pe o versiune extinsa a platformei CMF-B. Se asteapta sa fie modelul emblematic si cel mai scump model al marcii.


Scrie un raspuns
  • AproapeMasini

    2023-07-21 10:51:59

    Salutare Stefan, Trimite-mi te rog confirmarea pe mail catre adresa mea sau mesaj pe pagina oficiala de facebook si rezolvam. Succes!

  • AproapeMasini

    2023-07-21 10:51:59

    Salutare Stefan, Trimite-mi te rog confirmarea pe mail catre adresa mea sau mesaj pe pagina oficiala de facebook si rezolvam. Succes!

  • Stefan

    2023-07-20 20:48:07

    Salut,ți am cumpărat un eBook dar nu am primit nimic pe email.

  • Stefan

    2023-07-20 20:48:07

    Salut,ți am cumpărat un eBook dar nu am primit nimic pe email.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA