Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Mercedes CLA II ( 2019 – prezent )

Marele critic literar, gastronom si automobilistic Denis Ramniceanu a spus candva ca „ii place in Mercedes, CLA sau GLE, dar sa fie AMG sa se vada fitzele”. Iar aceste vorbe m-au inspirat si m-au facut sa ma simt prost ca nu am scris despre Mercedes CLA I.



Nu de alta dar Mercedes CLA I a fost un succes comercial mai mare si decat A Class si decat GLA, dar nu la fel de mare ca Vol. 18 de compilatii ale marelui maestru Robert Calota. Sigur, nu prea ai unde sa faci in acest Mercedes, dar macar ideea e acolo si avem o schema de clasica a celor de la Mercedes, dealerii lumii auto. Mercedes CLA I iti ofera suficienta doza de Mercedes incat sa fie multumit(a) dar nu e chiar toata experienta Mercedes si data viitoare ai sa vrei mai mult. Si asta au facut si americanii de la Mercedes, pentru ca Mercedes CLA I a fost primul Mercedes cu tractiune fata vandut in SUA si era si cel mai ieftin Mercedes la lansare, cu un pret de 30.000ceva $, fata de 38000ceva $ cat costa un C Class.


Asa ca au fost incurajati ca sa lanseze un model care sa se adreseze si tinerilor (mai ales din Romania) si care arata bine si care e economic si care e fiabil si are si tractiune fata in majoritatea cazurilor pentru ca


ARE TRACTIUNE FATA!!!!


Dar stai…oare mai este masina „relativ” ieftina care a fost odata?


In momentul in care am delirat acest articol, Mercedes CLA II incepea de la 39300 euro ceea ce il facea cu 3000 euro mai scump decat A Class berlina si cu 5000 euro mai scump decat Seria 2 GranCoupe si chiar mai scump cu 1000 euro mai scump decat X1. Fapt pentru care a doua generatie a lui Mercedes CLA a fost un succes comercial doar la lansare iar astazi e o prezenta mai rara decat locurile de munca in IT.


De ce asa de scump totusi?


Pentru ca Mercedes si pentru ca interiorul a fost adus la standardele claselor mai mari. De fapt, Mercedes CLA II e mai aproape de C Class si CLS decat de A Class pentru ca A Class a primit propria berlina si acum CLA sta undeva la jumatatea centrului, cu o criza de personalitate.


 



Motoare Mercedes Cla II


Benzina



  • 1.33 Turbo M282 de 134 si 161 cai – Imprumutat de la Renault, faimosul 1.33 Turbo imi aduce aminte de bere si cred ca asta am sa si fac dupa ce lansez acest articol pe conducta. Nu are probleme specifice de fiabilitate si poate fi tot motorul de care ai nevoie, daca nu ai de gand sa rupi kilometrajul pentru ca asfaltul nu ai cum sa il rupi.

  • 2.0 Turbo M260 de 190, 224, 306 – Probleme la injectoare, camtronic, pistoane, filtrul de particule, bujii, depuneri de carbon si bobine de inductie. Si toate astea se intampla daca nu schimbi uleiul la fiecare 5 minute si nu pui doar benzina premium. Pentru ca e un motor la fel de sensibil ca subiectul Elodia. Si-a facut Cioaca nevoile intre Rucar si Bran????

  • 2.0 Turbo M139 de 386 si 420 cai – M139-ele este succesorul lui M133 si calul de bataie pentru CLA45 AMG, A45 AMG si tot asa. Te-ai gandi ca un 2.0 turbo de 400 de cai are probleme de fiabilitate, si ai gresi. Are nevoie doar de ulei si filtre schimbate la fiecare 5-7000 km si motorul va trai mult si bine.


Diesel



  • 1.5 dCi OM608 de 116 cai – Inteleg o parte din hate-ul pe care si-l ia motorul asta pentru ca e acelasi 1.5 dCi K9K folosit pe Dacia Logan si pe Renault Clio si pe Nissan Micra, dar pentru unii oameni chiar nu conteaza ce motor are masina, iar consumul ii va incanta. Nici eu nu sunt neaparat convins de motorul asta pentru o masina de 40-45.000 euro, dar pentru unii oameni nu are relavanta.

  • 2.0 CDi OM654q de 150 si 190 cai – Cunoscut drept ultimul mohican diesel al celor de la Mercedes, acesta chiar se pare ca e ultimul lor diesel. E fiabil in sinea lui dar sufera de trei probleme serioase la fel cum sufar si eu dupa  mynele.tv. In primul rand motorul asta are senzorul de noxe care masoara in timp real nivelul de noxe din aer si adjusteaza parametrii motorului, tot in timp real. Nu trebuie sa fii absolvent al facultatii de ursarie si smecherie ca sa iti dai seama ca inevitabil se va strica acest senzor. A doua problema specifica a motorului OM654 e ca e foarte complex si foarte inghesuit, ceea ce nu e neaparat problema ta pe cat e a mecanicului. Asta pana cand mecanicul iti va inmana factura si te sparge la cur sau la caca, iti cade moaca cand kkt se invarte placa. Ultima problema specifica este instalatia AdBlue care se strica daca nu ii dai AdBlue cumparat doar din reprezentanta Mercedes. Si fa bine sa ai tot timpul AdBlue la tine pentru ca fara AdBlue motorul nu porneste. Si nu, nu se aplica la dieselul de 1.5 pentru ca acela e motor Renault / „Reno”.


Hibrid


1.33 Turbo Hibrid de 218 cai – Intentia lui CLA250e e foarte buna, ca sa salvam planeta si sa fim mai ecologici. Dar cu un pret de pornire de 47000 euro cred ca vei spune pas.


 



Probleme Generale Mercedes CLA II



  • Modelul non-facelift inca mai are cutia automata 7G-Tronic pe unele motorizari iar cutia aia e loterie, poate fi absolut decenta sau poate fi indecenta ca filmele lui Titus Steel. Apare in schimb cutia automata in 8 trepte 8G-DCT cu dublu ambreiaj care este fabricata in Romania, la fabrica Mercedes din Sebes. Ca majoritatea cutiilor automate cu dublu ambreiaj din zilele noastre, nu se impaca prea bine cu traficul de tip bara la bara.

  • Spatiul din spate cat si portbagajul nu au fost un punct Q-fort nici la degeneratia anterioara si nici aici nu e dar pana la urma asta e singurul motiv pentru care dai cu bani ca la lautari pe un CLA. Altfel iti luai un A Class berlina.

  • Masinile cu pachet AMG pe bune si nu doar au niste abtibilduri lipite au suspensie sport si asta scade din confort. Mai pui si jante mai mari si confortul scade si mai mult.Iar diferentialul spate e o alta problema, doar ca e exclusiva pentru versiunile 4Matic


 



Verdict Mercedes CLA II


Nu mai e succesul primului CLA pentru ca a devenit extraordinar de scump. Toata ideea acestui CLA era de a fi cea mai ieftina berlina Mercedes si care sa arate si bine. Dar la preturile actuale si in special acum ca a ajuns printre noi si A Class berlina, se intelege de ce nu o mai vedem asa des pe strada la fel cum nu o mai vezi nici tu dupa ce i-ai zis ca s-a ingrasat. Ca masina ramane fiabila si aspectuoasa si premium, dar cu ce pret? Nu nu, la propriu cu ce pret?


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina ai de ales ori 1.33-ul de inceput ori 2.0 Turbo de 3000 de cai, pentru ca 2.0 Turbo de mijloc are probleme de fiabilitate. Practic, cu masina asta ori mergi la plaja Agigea ori la Sanatoriul Agigea, nu exista cale de mijloc. Iar pentru diesel clar 2.0 diesel de 150 sau 190 de cai. E bun si dieselul de 1.5 de provenienta Renault, dar nu pe o masina de 45000 euro.


 


 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA