Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : BMW X4 F26 ( 2014 – 2018 )

Se ia un X3, se taie din plafon si din portbagaj, se proclama BMW X4 F26 si se vinde ca materialele educationale ale Alinei Plugaru.



BMW X4 F26 pastreaza reteta traditionala din cadrul BMW unde cifrele impare sunt pentru versiunile normale de masini si cele pare pentru versiunea sport. Seria 2 e un Seria 1 sport, Seria 4 e un Seria 3 Sport, Seria 6 e un Seria 5 sport si uite asa BMW X4 e versiunea sport a lui BMW X3.


Oare?


Daca te iei dupa aspect, da. Si, la fel ca o trupa estivala imbracata sumar, ideea este ca in afara de aspect nu prea ai de ce sa te iei. Sigur, BMW X4 F26 vine doar cu jante pe 18 inci si mai sus pe cand la X3 poti pune si jante de bicicleta de 17 inci, dar campionul tot ramane taxi maxi cu 30-40 da’ inci care au coborat cu cazmale cu sape cu fiare d-alea cu shpraiuri d’alea co corent care sa da pa la oci a-mi omori copilu am copil mic a-mi faci atata puscarie….


In afara de asta, X4 vine cu aceleasi dotari, aceleasi motorizari dar cu preturi mai mari si tractiune integrala spate (X3-ul aspirational are tractiune spate). Si atunci de ce ai cumpara asta in loc de X3? Raspunsul este mult mai simplu decat raspunsul la intrebarea „Cine ar castiga daca s-ar bate Godina cu Recorder?„. Genul de om care cumpara un BMW, in special care se uita la versiunile sport ale masinilor normale, nu este interesat de practicalitate sau eficienta sau calitate sau alte prostii cu care se mint saracii in viata cand isi iau o masina mai ieftina. Argument ce se intareste si mai puternic decat chilotul pe fund in momentul in care realizezi ca BMW X4 F26 a fost construit cu piata din SUA in minte si dupa s-au gandit ca sa il vanda si in Europa, iar in SUA BMW-urile de genu asta sunt doar de dus copiii la gradi si inapoi, pentru treburi serioase au masini serioase. As mai scrie in continuare, dar fix in momentul asta a trecut pe langa tomberonul unde stau o masina de spalat pe roti pe care o poti conduce de la 16 ani si mi-a bruiat gandurile.



Motoare BMW X4 F26


Benzina



  • 2.0 Turbo N20 de 184 si 245 cai – Unul din marele avantaje ale lui X4 este ca se bucura de rezultatele experimentelor facute pe X3-ul ce a fost lansat cu 4 ani mai devreme. Iar in cazul motorul N20 e si mai puternic argumentul pentru ca motoarele pana in 2015 au avut problema recurenta a igrasiei….asta….a distributiei pe lant, dar din 2015 s-a rezolvat iar BMW X4 F26 a fost lansat in 2014 si e posibil sa nu mai aiba probleme de genul. Dar de ce ma amagesc si delirez singur pe aici, oricum nu iti pasa de un 2 litri turbo benzina.

  • 3.0 Turbo N55 de 285, 306 si 340 cai – Asa mai discutam. Daca pentru X3 motorul asta e mai confuz decat emisiunea „Brigitte si Pastrama„, pentru X4 motorul asta e fix ce trebuie pentru ca X4 e versiunea sport. Si americanii s-au prins de treaba si chiar au cumparat la bax motorizarea asta pentru ca 2.0 au la vibrator. Cu 184 de cai in SUA te depaseste un Chevrolet Spark. Sau un batran pe un scuter de mobilitate. Ca si fiabilitate ai clasicele probleme de depuneri de carbon, pompa de inalta presiune si pompa de apa. Dar macar stii ca ai peste 300 de cai la dispozitie.


Diesel



  • 2.0 B47 de 150 si 190 cai – Si pe omologul diesel (folosesc cuvinte periculoase pe care nu le inteleg dar care dau bine la public pentru ca imi place des sa fotosinteza) avem aceeasi poveste. Daca pe X3 mai exista si dubiosul N47, BMW X4 F26 vine direct cu B47-ele care e un motor decent atata timp cat ii schimbi uleiul la 7-10.000 km altfel vei avea nevoie de tratament cu Hemoro-Easy.

  • 3.0 N57 Turbo si Twin-Turbo de 258 si 313 cai – Aici a ramas vechiul N57 cu ocazionelele probleme la distributie, dar asta nu i-a oprit pe cumparatori la fel cum nici eu n-am plecat deci nu m-a intorc.



Probleme Generale BMW X4 F26



  • Ca la toate masinile sport de la BMW, locurile din spate, vizibilitatea spate cat si portbagajul sunt neglijente. Dar asta nu are relevanta pentru ca oricum nu ai prieteni care sa stea in spate pentru ca ai BMW, vizibilitatea spate nu are relevanta pentru ca Scoala de Soferi Dani Mocanu ne invata sa privim intotdeauna inainte si niciodata inapoi, iar portbagajul e irelevant pentru ca oricum iti cumperi haine noi cand ajungi la destinatie. Doar saracii poarta hainele mai mult de o data.

  • Anvelope scumpe, rare si incomode pentru ca suspensie sport. Si probabil runflat. Asa ca da o tura cu un X4 si apoi cu un X3 si vezi care e mai bun pentru coloana ta.

  • Electronicele sunt multe si demne de un show pacatos, cu Dan Capatos! Nu serios, verifica toate butoanele si toate functiile, ca sa nu te faci de ras in timp ce plimb pipitza prin Floreasca. De asemenea verifica si trapa, daca ai optiunea asta, pentru ca daca nu e folosita se poate infiltra apa prin chedere sau motorasul se poate bloca.

  • Cutia automata e o tema recurenta in special in cazul BMW pentru ca nu e o cutie demna de un show pacatos, totusi trebuie reamintit faptul ca uleiul nu e „life-time” asa cum se amagesc cei care le cumpara SH dar nu au bani de intretinere. Schimba uleiul.


 



Verdict BMW X4 F26


Un succes fantastik bombastik elastik in SUA unde ai nevoie de o masina care sa vada lumea ca esti urat de impotenti pentru ca esti in stare. Iar in Europa problema se pune cam la fel, pentru ca un BMW X4 F26 sta la jumatatea centrului dintre X2 si X3, pentru ca e cu 1000-2000 euro mai scump decat X3 dar cu 1000-2000 euro mai ieftin decat X2. Asa ca daca vrei un BMW pentru care sa te urasca impotentii pentru ca esti in stare, acesta este SUV-ul aspirational pe care sa-l cumperi.


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina 2.0 Turbo de 184 de cai, iar pentru diesel 2.0 diesel de 190 de cai pentru ca 90% din modelele de pe piata au motoare de 2 litri talpa. Practic poti cumpara si un motor de 3 litri, dar daca nu l-a cumparat nimeni de nou, nu o sa-l cumperi nici tu second-hand.


Scrie un raspuns
  • Luci

    2024-04-02 20:47:06

    Bineînțeles ca toți hipsterii si pseudointelectualii vor zice ca e mașină de cocalari, pentru că cunoștințele lor de mecanica si inginerie sunt similare cu ale femeilor care ii biciuiesc. X4 la fel ca si X3, e o masina foarte bine închegată, iar daca ajungi sa le conduci pe ambele, vei înțelege de ce unii prefera plusul de sportivitate fața de X3.

  • LUCI

    2024-04-02 20:47:06

    Bineînțeles ca toți hipsterii si pseudointelectualii vor zice ca e mașină de cocalari, pentru că cunoștințele lor de mecanica si inginerie sunt similare cu ale femeilor care ii biciuiesc. X4 la fel ca si X3, e o masina foarte bine închegată, iar daca ajungi sa le conduci pe ambele, vei înțelege de ce unii prefera plusul de sportivitate fața de X3.

  • AproapeMasini

    2023-08-04 09:17:56

    X6-ele aspirational.

  • AproapeMasini

    2023-08-04 09:17:56

    X6-ele aspirational.

  • Zero

    2023-08-03 21:19:28

    X4 e o declaratie „a-si vrea X6 da numi ajung banii plm”, adica sunt 100% cocalar dar n-am chiar masina corespunzatoare.

  • Zero

    2023-08-03 21:19:28

    X4 e o declaratie „a-si vrea X6 da numi ajung banii plm”, adica sunt 100% cocalar dar n-am chiar masina corespunzatoare.


CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA