Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Volvo va vinde doar SUV-uri in Marea Britanie

Cererea globala slaba pentru berline si vagoane, impreuna cu trecerea la sistemele de propulsie electrice inseamna schimbari majore pentru cele doua stiluri de caroserie iar Volvo ia masuri.



Sursa: volvocars.com


Volvo Marea Britanie a eliminat berlinele si break-urile din gama sa, lasand doar SUV-urile marcii suedeze la vanzare acolo.


Berlinele si versiunile break au reprezentat mai putin de 10% din vanzarile din Marea Britanie in ultimii doi ani, potrivit companiei.


Volvo si-a inceput tranzitia in Marea Britanie in iunie, cand a eliminat berlina emblematica S90, precum si break-urile V60 Cross Country si V90 Cross Country din portofoliu. Berlina S60 impreuna cu break-urile V60 si V90 au fost scoase in iulie.


„Masinile nu mai sunt valabile pentru comenzile din fabrica pentru clientii din Marea Britanie, desi unele stocuri existente raman disponibile in sectiunea magazin a site-ului nostru”, a declarat un purtator de cuvant din Marea Britanie.


In ciuda miscarii din Marea Britanie, Volvo a spus ca berlinele si versiunile break raman in productie globala si disponibile pe alte piete.


Dar, avand in vedere ca berlinele reprezinta doar 12% din vanzarile globale ale Volvo din prima jumatate a anului, iar vagoanele doar 6,8% si niciunul dintre aceste modele nu este complet electric atunci cand marca vrea sa fie doar pentru vehicule electrice pana in 2030, se fac pasi pentru a le elimina treptat.


In Germania, S90, V60 Cross Country si V90 Cross Country nu vor mai fi vandute incepand cu jumatatea anului viitor, a declarat un purtator de cuvant. Pana in 2025, V60 va fi scos din gama Volvo de pe piata nr. 1 din Europa pentru vanzarile de break-uri.


Se asteapta ca Volvo sa adauge o berlina emblematica complet electric pentru a inlocui S90. Este posibil ca masina sa se numeasca ES90. Acest lucru s-ar alinia cu alegerea companiei de nume, cum ar fi EX90 pentru SUV-ul sau emblematic, care va fi vandut alaturi de crossover-ul mare premium XC90 de dimensiuni similare.


Sursa: digitaltrends.com


Berlina alimentata de baterii va fi disponibil in SUA pana in 2025, potrivit Automotive News Future Product Pipeline.


Tot in SUA, Volvo intentioneaza sa intrerupa vanzarile V90 la jumatatea deceniului, in timp ce producatorul auto va inceta sa ofere S90 si S60 pe benzina pana la sfarsitul anului 2026, potrivit Future Product Pipeline.


Un inlocuitor complet electric pentru V60 este programat in SUA pana in 2027. Este probabil sa fie adaugat la gama europeana a marcii mai devreme, avand in vedere popularitatea stilului caroseriei in regiune.


In multe cazuri, break-urile vand mai mult decat modelele hatchback sau berline, deoarece multi clienti sunt dispusi sa plateasca o mica prima pentru a obtine spatiu suplimentar in portbagaj.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA