Noul CEO Jim Rowan a avut ultimul cuvant cu privire la pastrarea constructiei alfanumerice si asta inseamna provocari pentru EX90.

Sursa: caranddriver.com

Fostul CEO al Volvo Cars , Hakan Samuelsson , a declarat in 2021 ca inlocuitorul XC90 al producatorului auto va avea un nume care s-a abatut de la utilizarea indelungata a combinatiilor de litere si cifre.

„Aceasta masina va avea un nume, precum un copil nou-nascut”, a spus Samuelsson in timpul unei prezentari a viitorului companiei care este axat pe vehiculele electrice.

In octombrie anul trecut, Samuelsson a sugerat ca numele noului crossover va „incepe cu o vocala”.

In aceeasi luna, Volvo a depus cerere de protectie a marcii comerciale pentru numele Embla, potrivit site-ului de stiri australian Drive. In mitologia nordica, Embla este numele primei femei. Cu toate acestea, succesorul lui Samuelsson, Jim Rowan, care a preluat conducerea in martie, a decis impotriva unei astfel de schimbari dinamice a numelui XC90.

A ales ceva mai aproape de original si anume EX90, pentru primul model sub conducerea sa.

Cand i s-a cerut mai multe informatii despre alegerea numelui, Rowan a comentat: „Diferitele optiuni sunt revizuite in mod continuu atunci cand vine vorba de introducerea de noi modele si trebuie luate in considerare multe puncte de vedere, in special familiaritatea marcii”, a spus el. „Am analizat toti factorii asociati si in cele din urma, EX90 marcheaza o noua iteratie a nomenclaturii noastre actuale si reflecta tranzitia noastra catre o linie complet electrica pana in 2030”.

Volvo vrea ca jumatate din vanzarile sale globale, aproximativ 600.000, sa fie vehicule complet electrice pana in 2025 si sa fie o marca exclusiv electrica pana in 2030.

Dealerul Volvo, Garth Blumenthal, a spus ca  decizia de a avea nume de modele alfanumerice este „mai de inteles” pentru consumatori.

Sursa: carscoops.com

„Oamenii sunt obisnuiti sa vada XC90, XC60 si asa mai departe”, a declarat Blumenthal, CEO al Unstoppable Automotive Group, pentru Automotive News Europe. „Simt ca a avea continuitate este mai important decat incercarea de a reinventa roata”.

Este prea devreme sa spunem daca inlocuitorii pentru XC60 si XC40, vanzarile nr. 1 si nr. 2 ale companiei la nivel global, se vor numi EX60 si EX40, a declarat un purtator de cuvant al companiei.

De asemenea, Volvo ar putea avea probleme legale daca ar aplica formula de denumire „E” berlinelor S60 si S90, transformandu-le in ES60 si respectiv ES90. Lexus are o familie de modele berline care foloseste ES in numele sau.