Fabrica de 1,2 miliarde de euro va avea o capacitate de 250.000 de unitati si urmeaza sa fie deschisa in 2026 in Slovacia, parte a ofensivei electrice Volvo.

Sursa: autoevolution.com

Volvo Cars va investi 1,2 miliarde de euro (1,25 miliarde de dolari) pentru a construi o noua fabrica de productie in Kosice, Slovacia, capabila sa produca 250.000 de vehicule electrice pe an, dupa cum a anuntat vineri producatorul auto.

Volvo isi propune sa devina o marca exclusiv electrica pana in 2030 si pentru a atinge acest obiectiv, a spus ca va trebui sa adauge o alta fabrica in Europa.

Constructia fabricii din Kosice este programata sa inceapa anul viitor. Productia de serie a vehiculelor electrice de urmatoarea generatie Volvo este programata sa inceapa in 2026, a declarat compania, adaugand ca aproximativ 20% din investitie este de asteptat sa fie acoperita de guvernul slovac.

„Extinderea in Europa, cea mai mare regiune a noastra de vanzari, este cruciala pentru trecerea noastra catre electrificare si cresterea continua”, a spus directorul general al Volvo, Jim Rowan.

Prima fabrica nou construita Volvo din Europa in aproape 60 de ani, va fi a treia din regiune, alaturandu-se fabricilor din Torslanda, Suedia, si Gent, Belgia, care au o capacitate anuala combinata de 600.000 de vehicule.

Volvo nu a dezvaluit inca ce modele vor iesi din linia de productie, despre care spune ca beneficiaza de un lant de aprovizionare auto bine stabilit in locatia din Slovacia.

Sursa: electrive.com

Bjorn Annwall, membru al consiliului executiv Volvo, a declarat anul trecut ca este necesar ca producatorul de automobile sa adauge o alta fabrica, pentru a depasi obiectivul de vanzare a 1,2 milioane de vehicule anual, in 2025.

Odata cu noua fabrica, compania se declara  „bine pozitionata pentru a satisface cererea continua a clientilor sai pentru masini electrice si pentru a exploata potentialul de crestere viitor”, dupa cum arata Volvo Cars in declaratia sa. Producatorul isi propune sa devina complet electric pana in 2030 si neutru din carbon pana in 2040.

Uzina Volvo va fi a 5-a fabrica de asamblare de vehicule din tara. Celelalte uzine se afla intre 250 si 450 km distanta in Bratislava (Grupul Volkswagen), Tranva (Stellantis), Zilina (Kia) si Nitra (Jaguar Land Rover).