Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Profiturile trimestriale ale Honda cresc

O aprovizionare imbunatatita de cipuri ajuta la cresterea productiei nord-americane Honda.



Sursa: hondainamerica.com


Profitul operational al Honda a crescut cu 78% in ultimul trimestru, deoarece aprovizionarea imbunatatita cu semiconductori a alimentat productia din America de Nord si a stimulat vanzarile producatorului auto japonez.


Profitul operational a urcat la 394,4 miliarde de yeni (2,73 miliarde de dolari) in primul trimestru fiscal al companiei incheiat la 30 iunie, comparativ cu 222,2 miliarde de yeni (1,54 miliarde de dolari) cu un an mai devreme, a declarat Honda in rezultatele financiare de miercuri.


Venitul net s-a dublat cu peste 363,0 miliarde de yeni (2,51 miliarde de dolari), de la 149,2 miliarde de yeni (1,03 miliarde de dolari) cu anul precedent.


Veniturile au crescut cu 21%, pana la 4,62 trilioane (31,96 miliarde dolari) in perioada de trei luni, in timp ce vanzarile globale au crescut cu 11% la 901.000 de vehicule in trimestrul respectiv.


Livrarile in SUA, cea mai mare piata a Honda, au crescut cu 45%, pana la 347.000 de vehicule, contribuind la puterea Honda. Vanzarile au scazut cu 5% in China, la 309.000 de unitati, iar livrarile in Europa au scazut cu 13%, pana la 20.000 de vehicule.


Honda a atribuit revenirea din SUA printr-o imbunatatire a productiei din fabrica, pe masura ce industria auto revine din cauza penuriei globale de semiconductori.


„In SUA, oferta de semiconductori s-a imbunatatit, iar productia noastra s-a redresat in consecinta”, a declarat Masaharu Hirose, directorul general al departamentului financiar al Honda.


Cererea din SUA este deosebit de robusta pentru berlina Honda Accord si crossover-ul Pilot. „Se vand bine, chiar si cu niveluri scazute de stimulente”, a spus Hirose.


Hirose a spus ca economia SUA ramane intr-o „forma buna” si ca cererea generala depaseste oferta. Dar el a avertizat si despre semnele de atenuare, inclusiv o scadere a ratelor de economisire a gospodariilor din SUA si o crestere treptata a platilor intarziate ale creditelor.


Sursa: drive.com.au


Prin contrast, afacerile Honda din China au avut de suferit pe fondul intensificarii concurentei preturilor pe piata de vehicule electrice in expansiune rapida a acestei tari.


Pana in iunie, productia Honda in America de Nord a crescut cu 27%, pana la 767.121. In China, insa, productia a scazut cu 12%, la 617.638 de vehicule.


Privind in perspectiva, Honda si-a pastrat neschimbate perspectivele privind castigurile pentru anul fiscal curent care se incheie la 31 martie 2024. Preconizeaza ca profitul operational va creste cu 28%, pana la 1,0 trilioane de yeni (6,92 miliarde de dolari), in timp ce venitul net este estimat sa creasca cu 23%, pana la 800,0 miliarde de yeni. (5,53 miliarde USD).


Vanzarile la nivel mondial au crescut cu 18%, pana la 4,35 milioane de unitati in anul fiscal curent. America de Nord ar trebui sa stabileasca ritmul cu o crestere de 38% la 1,65 milioane de vehicule.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA