Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Toyota va relua productia in Japonia, dupa ce o defectiune a sistemului a lovit fabricile

Toyota a anuntat ca va relua operatiunile la fabricile sale de asamblare din Japonia miercuri, dupa ce o defectiune a sistemului de productie a oprit productia interna la cel mai mare producator de automobile din lume.



Sursa: moneycontrol.com


Compania a spus ca eroarea, care a impiedicat-o sa comande componente, nu s-a datorat unui atac cibernetic.


Toyota va relua operatiunile la 25 de linii de productie din o duzina de fabrici de pe piata sa de origine, de miercuri dimineata si va adauga ultimele doua fabrici incepand de dupa-amiaza, se arata in comunicat.


Compania continua sa investigheze cauza erorii, despre care a spus ca nu s-a datorat unui atac cibernetic si a impiedicat-o sa comande componente.


Fabricile reprezinta impreuna aproximativ o treime din productia globala a producatorului auto, au aratat calculele Reuters.


Productia autohtona a Toyota a fost in revenire dupa o serie de reduceri de productie pe care le-a pus pe seama penuriei de semiconductori. Productia a crescut cu 29% in ianuarie-iunie, prima astfel de crestere in doi ani.


Productia sa din Japonia a fost in medie de aproximativ 13.500 de vehicule zilnic in prima jumatate a anului, au aratat calculele Reuters. Aceasta exclude vehiculele de la producatorii auto Daihatsu si Hino din grup.


Operatiunile au fost oprite pentru o zi anul trecut, cand un furnizor a suferit un atac cibernetic, impiedicand capacitatea Toyota de a comanda piese. Toyota si-a reluat operatiunile folosind o retea de rezerva.


Sursa: motor1.com


Incidentul de marti are un efect secundar. Compania din grup Toyota Industries a declarat ca si-a suspendat partial operatiunile la doua fabrici de motoare din cauza defectiunii producatorului auto.


Toyota este un pionier al gestionarii inventarului just-in-time, care mentine costurile la un nivel scazut, dar inseamna ca slabirea lantului de aprovizionare pune productia in pericol.


Desi cauza celei mai recente defectiuni a fost neclara, corporatia din Japonia a fost in alerta in ultimele zile, deoarece companiile si birourile guvernamentale au raportat hartuire prin apeluri telefonice.


Guvernul a spus ca apelurile au fost probabil din China si au legatura cu eliberarea de catre Japonia a apei radioactive tratate din epava centralei nucleare Fukushima in Oceanul Pacific.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA