Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cum deglobalizarea afecteaza lantul de aprovizionare

Lantul de aprovizionare pentru automobile sufera o schimbare majora din cauza deglobalizarii si niciun loc nu este mai raspandit decat in ​​Europa.



Sursa: eu.usatoday.com


Solutia va fi crearea unui lant de aprovizionare care este rezistent, conectat, inteligent si durabil, se arata intr-un nou raport.


Achizitiile din locatii offshore au scazut cu 22% in ultimii doi ani, potrivit unui raport al Institutului de Cercetare Capgemini.


Este de asteptat o scadere suplimentara de 19% in urmatorii doi ani, pe baza unui sondaj de aproape 600 de directori care lucreaza in principal in lantul de aprovizionare auto.


Acest lucru se intampla atunci cand o afacere muta achizitiile intr-o tara care este mai apropiata din punct de vedere geografic. De exemplu, pentru o organizatie cu consumatori finali in Europa de Vest, nearshoring ar putea insemna achizitii din Europa de Est si nu din Asia.


Europa a condus tendinta de nearshoring, cu o reducere cu 25% a achizitiilor offshore in ceea ce priveste valoarea dolarului intre 2021 si 2023, urmata de Asia-Pacific (22%) si SUA (18%), potrivit raportului.


Un factor cheie care conduce aceasta schimbare este trecerea la vehiculele electrice, despre care raportul spune ca duce la schimbari radicale in ceea ce priveste locul in care companiile isi obtin materialele.


Aproape trei din cinci producatori auto intervievati au declarat pentru Capgemini ca investitiile in lanturile de aprovizionare cu baterii si vehicule electrice sunt guvernate in primul rand de reglementari, mandate politice si preocupari geopolitice, toate acestea fiind susceptibile de a-i impinge sa lucreze cu furnizorii din apropiere.


Sursa: autocarpro.in


„Industria nu poate sa se foloseasca de nearshore peste noapte, deoarece companiile au deja o baza de aprovizionare stabilita. Cu toate acestea, pot lua diferite decizii de aprovizionare si amprenta pentru noile produse pe care intentioneaza sa le lanseze. De aceea ma astept ca rata de nearshoring sa creasca in urmatorii ani,” Marc-Oliver Nandy, a declarat pentru Capgemini directorul Global Supply Chain Mercedes-Benz.


O alta parte a lantului de aprovizionare care va duce la cresterea nearshoring-ului este sectorul semiconductorilor, potrivit raportului.


Reglementari precum European Chips Act si legislatia similara din SUA urmaresc sa incurajeze productia de semiconductori localizate pentru a spori rezistenta lantului de aprovizionare din motive de securitate nationala.


Marea majoritate a directorilor care au fost sondati de Capgemini, 70% isi iau cip-urile din China, Taiwan, Japonia si Coreea.


European Chips Act are scopul de a dubla ponderea Europei pe piata semiconductoarelor la 20% pana in 2030. Pentru a indeplini acest obiectiv, companii precum Robert Bosch si Intel vor investi miliarde de euro pentru a infiinta fabrici de cipuri in Germania.


Pentru a reusi, viitorul lant de aprovizionare trebuie sa fie inteligent, bazat pe date si durabil, se arata in raport, adaugand ca realizarea acestui lucru ar putea deveni cel mai mare avantaj competitiv al unui producator de automobile.


Similar Articles

Lotus va lansa hybrid cu gama extinsa in 2026

Lotus va lansa hybrid cu gama extinsa in 2026

27 November 2024 In „D'ale Șoselei”
Chery lanseaza productia de vehicule in Spania

Chery lanseaza productia de vehicule in Spania

27 November 2024 In „D'ale Șoselei”
Top anvelope allseason non-premium pentru 2024

Top anvelope allseason non-premium pentru 2024

22 November 2024 In „D'ale Șoselei”
Munteanu Ioana
Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA