Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Lotus dezvaluie o berlina electrica Emeya ultra-rapid

Noul Lotus Emeya este „una dintre cele mai rapide masini electrice GT din lume”, a declarat producatorul auto in timpul prezentarii sale de joi.



Sursa: dsf.my


Producatorul auto spune ca versiunea de top a vehiculului sau emblematic se va potrivi cu timpul de sprint de la 0 la 100 km/h al Porsche Taycan.


Berlina mare este al doilea Lotus complet electric dupa SUV-ul Eletre care va fi lansat ca parte a asa-numitei game Lifestyle.


Lotus descrie Emeya ca fiind masina sa emblematica, de 905 CP, cu doua motoare electrice, va accelera de la 0 la 100 km/h (62 mph) in 2,8 secunde. Performanta se potriveste cu Porsche Taycan Turbo S. De asemenea, pune Emeya aproape de Tesla Model S Plaid, despre care producatorul american de vehicule electrice sustine ca poate atinge aceasta viteza in 2 secunde.


Lotus a dezvaluit masina la New York la un eveniment.


Masina poarta acelasi limbaj de design ca si modelul Eletre, cu un front agresiv inspirat de masini sport, care incorporeaza elemente aerodinamice pentru a creste eficienta si a imbunatati racirea transmisiei electrice. O grila frontala activa va regla fluxul de aer dupa cum este necesar.


Se spune ca masina are un centru de greutate scazut, care ajuta la „stabilirea unui nou standard in segmentul GT pentru excelenta in conducere si manevrabilitate”, a spus Lotus intr-un comunicat.


Un spoiler spate mare se desfasoara automat pentru a oferi forta de apasare de 215 kg la viteza mare, a spus compania.


Masina se poate incarca la viteze de pana la 350 de kilowati, ceea ce inseamna ca poate adauga o autonomie de 150 km (93 mile) in aproximativ cinci minute, a spus compania.


Nu au fost date date privind autonomia sau dimensiunea bateriei, dar compania a spus ca autonomia este similara cu cea a lui Eletre, care dispune de o baterie de 100 de kilowati/ora care ofera o autonomie de 600 km (373 mile).


Sursa: motortrend.com


De asemenea, se asteapta ca Emeya sa preia arhitectura electrica de 800 de volti a lui Eletre, care permite incarcare mai rapida.


Emeya are un sistem de suspensie pneumatica controlat electronic, care poate regla automat berlina pentru a usura calatoria.


In interiorul masinii exista un ecran mare de infotainment cu informatii suplimentare proiectate prin intermediul unui afisaj head-up cu realitate augmentata de 55 de inchi.


Lotus a spus ca acest lucru va oferi informatii rutiere in timp real, cu date de navigatie si sisteme avansate de asistenta a soferului (ADAS), precum si afisarea semnalelor de directie, avertismente de obstacol, parasirea benzii de circulatie, alerte de coliziune frontala si monitorizare a unghiului mort.


Masina prezentata avea patru locuri in total, cu doua locuri individuale in spate, mai degraba decat un banchet. Productia masinii va incepe in 2024, a spus Lotus, adaugand ca preturile vor fi dezvaluite in acea perioada. Berlina este de asteptat sa aiba un pret apropiat de cel al lui Eletre, care incepe de la 95.990 de euro in Germania. Taycan Turbo S incepe de la 197.740 de euro in Germania.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA