Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Planul de reducere a costurilor a marcii VW este in intarziere

Masurile cheie de economisire a costurilor in cadrul concernului VW sunt acum de asteptat sa fie definite pana la sfarsitul anului.



Sursa: cnet.com


Grupul Volkswagen are intarziere in definirea masurilor cheie ale unui plan de reducere a costurilor de 10 miliarde de euro (10,5 miliarde de dolari) pentru marca sa omonima, au declarat doua persoane familiarizate cu problema, in timp ce discutiile cu lideri puternici continua.


Brandul de volum al VW a declarat in iunie ca masurile unitatii, concepute pentru a-l ajuta sa atinga o tinta de rentabilitate a vanzarilor de 6,5% pana in 2026, ar trebui sa fie aplicate pana in octombrie 2023.


Rentabilitatea vanzarilor este o masura folosita pentru a evalua eficienta operationala a unei companii.


O intarziere ar marca un regres pentru VW, care se afla in mijlocul unei schimbari de strategie si s-a angajat sa reduca costurile fixe si sa imbunatateasca productivitatea pentru a creste marjele in fata performantei scazute a pietei de valori.


VW a spus ca planurile de reducere a costurilor ar include concentrarea pe mai putine modele de mare volum, precum si eficientizarea productiei de masini de pasageri VW impreuna cu marcile Seat, Cupra si Skoda.


Sursa: electrek.co


Marca VW are de departe cel mai mare volum de vanzari al companiei, dar marjele sunt in mod traditional in urma fata de vehiculele de lux Audi si Porsche.


Compania intentioneaza sa implementeze masuri similare de reducere a costurilor, numite „programe de performanta”, pentru toate marcile, directorul financiar Arno Antlitz in iulie cerand progrese pana la sfarsitul anului.


Seful marcii Thomas Schaefer a declarat luna trecuta ca se lucreaza la un pachet concret de masuri „pana in toamna”.


Reprezentantii muncii, inclusiv seful consiliului de intreprindere VW, Daniela Cavallo, reprezinta jumatate din consiliul de supraveghere al companiei, conform legii germane de guvernanta corporativa pentru companiile mari.


„Acesta a fost doar inceputul”, a spus purtatorul de cuvant al intalnirii.


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA