Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Vehiculele electrice fabricate in UE ar costa cu 4.100 de dolari mai mult in Regatul Unit

Vehiculele electrice se vor confrunta cu tarife de import in Regatul Unit de pana la 10% incepand cu anul viitor.



Sursa: toyota.co.uk


Daca Marea Britanie si UE nu reusesc sa amane regulile comerciale post-Brexit care dicteaza continutul local in vehiculele electrice comercializate intre bloc si Marea Britanie, pretul mediu al masinilor fabricate in UE va creste cu 3.400 de lire sterline (4.134 USD) in ianuarie, a anuntat asociatia industriala SMMT.


SMMT a spus ca aceleasi reguli vor adauga, de asemenea, 3.600 de lire la media vehiculului electric construit in Marea Britanie vandut in Europa.


In conformitate cu „regulile de origine” convenite in acordul comercial UE-Marea Britanie post- Brexit, vehiculele electrice trebuie sa aiba 45% continut din UE sau Marea Britanie incepand cu 2024, cu o cerinta de 50%-60% pentru celulele si pachetele lor de baterii sau sa se confrunte cu tarife la import ale Uniunii Europene de 10%.


Dar lanturile de aprovizionare europene si britanice pentru vehicule electrice nu sunt inca suficient de avansate pentru ca vehiculele electrice produse sa indeplineasca aceste reguli, astfel incat producatorii de automobile se confrunta cu un tarif de 10%.


Stellantis a declarat ca fabricile de masini britanice se vor inchide, cu pierderea a mii de locuri de munca, cu exceptia cazului in care acordul Brexit este renegociat rapid, in timp ce Ford a spus ca va incetini tranzitia la electricitate.


Sursa: theguardian.com


Producatorii de automobile si grupurile industriale precum SMMT au cerut o amanare de trei ani pentru implementarea regulilor de origine.


Asociatia Europeana a Producatorilor de Automobile (ACEA) a declarat ca regulile ar putea costa producatorilor de automobile pana la 4,3 miliarde de euro (4,53 miliarde de dolari) in tarife si ar putea afecta productia.


Pana acum, executivul UE a fost reticent in a renegocia acordul.


In iunie, Stefan Fuehring, un oficial al Comisiei Europene care supravegheaza acordul comercial UE-Marea Britanie post-Brexit, a declarat ca regulile de origine ale UE sunt „potrivite scopului” si ca blocul nu ia in considerare modificarea acestora.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA