Aproape Masini

Acum avem si magazin online

VW planuieste lansarea in 2024 pentru ID7 Tourer, primul sau break electric

Break-ul VW ID7 Tourer are dimensiuni similare cu vesnicul break VW Passat.



Sursa: volkswagen-newsroom.com


Marca Volkswagen a anuntat ca va lansa ID7 Tourer, primul sau break complet electric, anul viitor.


ID7 Tourer va fi un factor cheie in succesul gamei ID7 in Europa, unde break-urile sunt populare pe piete precum Germania.


VW a lansat berlina ID7 la inceputul acestui an.


Atat break-ul, cat si berlina au dimensiuni similare celei mai vandute masini de dimensiuni medii din Europa, berlina si break Passat cu motor cu ardere interna.


Break-ul Passat s-a vandut in mod traditional in numar mai mare decat berlina, iar noua generatie Passat, care a debutat la Salonul IAA Mobility de la Munchen, in septembrie, va fi vandut doar ca break in Europa.


ID7 Tourer foloseste aceeasi platforma electrica MEB precum berlina ID7 si se asteapta sa aiba aceeasi transmisie electrica si aceeasi baterie de 77 de kilowati/ora.


Este probabil ca autonomia sa se egaleze cu cea a berlinei, despre care VW spune ca va calatori pana la 621 km (386 mile) cu o singura incarcare.


Tourer are 545 de litri de spatiu in portbagaj cu scaunele din spate la locul lor si 1.714 litri cu scaunele rabatate, a spus VW. Inseamna ca Tourer va avea unul dintre cele mai mari portbagaj ale oricarei masini electrice, dar inca ramane in urma cu cel al ultimului Passat, care are un spatiu de incarcare de 690 de litri cu scaunele din spate ridicate.


Berlina ID7 Pro incepe de la 56.995 de euro in Germania.


Sursa: electrive.com


Producatorii de automobile au intarziat sa lanseze break-uri electrice decat SUV-urile sau crossoverele alimentate cu baterii, dar ID7 Tourer se va confrunta cu concurenta din partea rivalilor autohtoni si chinezi.


Va concura cu modele premium, inclusiv Nio ET5 wagon, BMW i5 Touring si Audi A6 E-tron Avant, toate acestea fiind anuntate pentru lansare in 2024. Skoda intentioneaza sa lanseze un break electric in 2026.


Tourer va spori vanzarile ID7 in Germania, care ramane de departe cea mai mare piata de break-uri din Europa. Germania a reprezentat 40% din vanzarile de vagoane din Europa in primele trei luni ale anului 2023, potrivit analistilor de piata Dataforce.


Cota de piata a break-urilor de 14% a Germaniei a fost aproape dubla fata de totalul european de 7,4% din primul trimestru.


ID7 Tourer va fi construit in Emden, Germania, alaturi de berlina ID7 si crossover-ul electric ID4.


Modelul suplimentar va stimula productia Emden dupa un inceput lent al tranzitiei electrice a fabricii, cand cererea slaba de vehicule electrice a fortat-o sa reduca productia la inceputul acestui an.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA