Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri anvelope : Nokian WR Snowproof 1

Nokian WR D4 a venit in 2015 ca sa ne ia ochii si banii si cu siguranta a reusit, doar ca vremurile vin si pleaca, nimic nu este etern cu exceptia prezentei lui Liviu Varciu in televiziune. Si uite asa a aparut Nokian WR Snowproof 1.



Nokian Snowproof 1 care a fost continuarea lui WR D4 – anvelopa padurarilor cu Ford Focus, care au nevoie sa mearga pe drumuri forestiere ingropate in zapada, pe unde de obicei trec vehiculele cu placute de inmatriculare galbene. Pentru ca Nokian sunt cei mai buni producatori de anvelope de iarna din lume si au si singurul complex dedicat exclusiv testarii anvelopelor de iarna. Doar ca asta vine si cu un dezavantaj la pachet, pentru ca Nokian face doar anvelope de iarna, iar pe cele de vara le face de nevoie si WR D4 nu a fost cea mai buna anvelopa in alte conditii decat cele de iarna grea.


Asa ca inginerii din Finlandia s-au gandit ca trebuie sa devina ceva mai comerciali pentru a fi mai profitabili si asa se lanseaza Nokian WR Snowproof 1 si a fost un pas inapoi pe partea de calitatea cu care ne-a obisnuit Nokian, si asa pentru ca finlandezii s-au gandit sa se extinda si si-au deschis fabrici si in Rusia si de aici nu cred ca trebuie sa mai continui. Dar in momentul in care citesti articolul acesta ai mari sanse de a gasi Nokian WR Snowproof 1 fabricat in Finlanda, pentru ca razboiul din Ucraina din 2022 i-a fortat pe finlandezi sa isi inchida taraba si sa plece din Rusia din cauza mediului de lucru usor periculos.


 


 


 


Nokian WR Snowproof 1 side aproapemasini

Sursa: Compari.ro


 



Puncte forte Nokian WR Snowproof 1





    • Chiar daca nu este la fel de intens ca WR D4 pe zapada, ramane in continuare una din cele mai bune anvelope de iarna care are des clasa A de aderenta pe zapada, in special in gama de pret in care se afla. Performantele pe zapada sunt pe acolo cu anvelopele premium, dar pretul in general e in zona medie – premium.

    • In continuare s-au ocupat de dezvoltarea anvelopei in conditii de iarna si are o viata mai lunga si un consum mai bun fata de WR D4, dar doar pe zapada. Ambele au in medie clasa de consum ” C „, dar Snowproof 1 are mai multe in clasa ” B ” de consum decar WR D4 si foarte putine modele in clasa ” D „.




 


Puncte slabe Nokian WR Snowproof 1





    • La fel ca si WR D4, sunt exceptionale pe zapada dar destul de slabe pe asfalt uscat si la fel de utile ca o lanterna cu baterie solara atunci cand sunt folosite pe asfalt umed. Serios, nu vrei sa fii Titi Aur pe asfalt umed cu anvelopele astea.

    • Dupa cum am zis si in introducere, WR Snowproof 1 a fost fabricat atat in Finlanda cat si in Rusia si este posibil ca pe piata din Romanistan sa fie anvelope din Rusia. Nu ca ar fi neaparat cum o considera Tribunul pe Anca Carcu, dar sunt inferioare celor din Finlanda. Asa ca inainte de a le cumpara, suna si intreaba de tara de provenienta.





 


 




Nokian WR Snowproof 1 aproapemasini

Sursa : https://www.pieseauto.ro/cauciucuri/225-70-r15/iarna/anvelope-nokian-snowproof-c-225-70r15c-112-110r-213714039.html




Caracteristici Nokian WR Snowproof 1





    • Tara de origine : Finlanda; Rusia

    • Sezon: Iarna;

    • Clasa de buget: Mediu – Premium;








    • Nivel aderenta: A-B (autoturism), B-C (SUV);

    • Clasa de consum: B-C (autoturism), B-C (SUV);

    • Dimensiuni disponibile pe janta: De la 165/65 R14 pana 215/45 R20;






  • Runflat: Nu;

  • Protectie janta: Nu;

  • Ranforsate ( XL ) : Nu;

  • Pentru vehicule comerciale: Disponibil.


 



 


Verdict Nokian WR Snowproof 1


Singurul avantaj real fata de WR D4 este clasa de consum, dar per total ca si performante pe zapada si pe asfalt saltul este prea mic pentru a justifica diferenta dintre ele. Dar daca nu vei mai gasi WR D4 pe stoc pentru ca nu se mai fabrica, atunci Snowproof 1 ramane una din cele mai bune anvelope de iarna pe piata. Dar doar de iarna. Atat. Nu le folosi in alte conditii. 


 


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA