Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Renault 5 hatchback electric va oferi 2 variante de baterie la lansare

Micul hatchback in stil retro va fi unul dintre primele vehicule electrice ieftine fabricate in Europa, cu un pret de pornire de aproximativ 25.000 de euro.



Sursa: wired.com


Renault va oferi doua dimensiuni de baterie pentru viitorul Renault 5 small EV, cu o autonomie maxima de 400 km (250 mile), cand va fi lansat anul viitor, la un pret de pornire de aproximativ 25.000 de euro, a spus compania.


Renault 5 este un model crucial pentru marca. Acesta va inlocui Zoe de lunga durata in gama sa si va fi vehiculul electric cu baterii cel mai putin costisitor. Dupa ce a aparut pentru prima data in public ca concept la Salonul auto de la Munchen 2021, acesta va fi dezvaluit sub forma de productie la Salonul auto de la Geneva 2024, pe 26 februarie.


Primele livrari sunt programate pentru toamna viitoare, a declarat joi Renault.


Modelul de baza va avea o baterie de 40 de kilowati/ora  iar versiunile superioare vor avea o baterie de 52 de kWh cu o autonomie de „pana la” 400 km pe ciclul mixt WLTP.


Renault nu a spus ce compozitie chimica a bateriei va fi folosita, dar vehiculele electrice ieftine, cum ar fi viitorul Citroen New e-C3 si noul Renault Twingo electric, vor folosi baterii cu fosfat de fier litiu (LFP) mai degraba decat baterii mai costisitoare dar mai dense energetic.


Designul lui Renault 5 aminteste de modelul original, care a ramas in productie de la inceputul anilor 1970 pana la mijlocul anilor 1990.


Renault a lansat joi fotografii cu sigla „5” a modelului, disponibila in albastru, verde sau galben, si mai multe detalii, inclusiv faruri care seamana cu ochiul uman, un indicator de incarcare in forma numarului 5, pasajele rotilor evazate si spatele vertical, despre care Renault spune ca tamponeaza turbulenta aerului, ajutand aerodinamica.


Sursa: renault.ro


Renault 5 va fi mult mai ieftin decat vehiculele electrice mici aflate acum pe piata europeana, cum ar fi Opel Corsa-e si Peugeot e-208, care incep la mijlocul gamei de 30.000 de euro dar se va confrunta imediat cu concurenta din partea Noului e-C3, care incepe de la 23.300 de euro.


Alte vehicule electrice ieftine mici si de dimensiuni mici includ Dacia Spring, construita in China, care urmeaza sa faca o modernizare majora anul viitor, Renault Twingo, scade in 2026 la sub 20.000 de euro, o versiune de raza scurta a Noului e-C3, tot sub 20.000 de euro, mai multe modele de la Volkswagen Group inclusiv ID2, si un succesor al lui Fiat Panda, un frate al Noului e-C3, care urmeaza sa fie lansat in 2024.


Renault 5 va fi construit in Douai, Franta, impreuna cu doua modele frati: Alpine A290, o versiune de inalta performanta, si urmatorul Nissan Micra. Directorii Grupului spun ca vizeaza un timp de productie de doar noua ore, ca parte a unui efort de reducere a costurilor.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA