Marca Volkswagen continua parcursul sau in era mobilitatii electrice si ofera o prima imagine asupra unui model nou Volkswagen ID.2, complet electric.

Sursa: insideevs.com

Noul model al Volkswagen ID.2 va fi o masina electrica accesibila atunci cand va fi oferita spre vanzare incepand cu 2025. Versiunea de productie se va baza pe platforma MEB Entry si va fi unul din cele zece modele noi electrice pe care Volkswagen doreste sa le lanseze pana in 2026.

Fiind pozitionat sub Volkswagen ID.3 si ID.4 deja existente in gama electrica a marcii, noul Volkswagen ID.2 este fundamentat pe o noua arhitectura entry-level care a fost conceputa pentru creste eficienta si a mentine costurile scazute.

In acest an va avea loc prezentarea si vanzarea noilor modele ID.3, ID-ul. Buzz cu ampatament lung si ID.7. Acestea vor fi urmate de un SUV electric compact in 2026 si o masina electrica la un pret mai mic de 20.000 de euro, la care Volkswagen inca lucreaza. Toate acestea vor aduce producatorului auto cea mai larga gama de vehicule electrice in comparatie cu concurentii sai de pe piata iar compania doreste sa atinga o cota de masini electrice de 80% in Europa.

Pretul final inca nu a fost confirmat, insa cu siguranta se pare ca Volkswagen ID.2 ar putea fi unul dintre cele mai ieftine modele de masini electrice de pe piata cand va fi scos in vanzare in 2025.

Noul concept al Volkswagen ID.2 arata de fapt destul de conventional. Echipa de design spune ca doreste sa aduca un omagiu clasicilor precum Beetle, Golf si Polo, cu „fata prietenoasa” si „eleganta atemporala”.

Modelul ID. 2 se bazeaza pe cea mai recenta arhitectura a platformei de actionare electrica modulara (MEB). In interior, ID.2 are un panou de instrumente digital de 10,9 inchi alaturi de un sistem central de infotainment ascutit de 12,9 inchi. Interiorul detine un design clar si se caracterizeaza printr-un aspect de inalta calitate, un nou sistem de infotainment cu control clasic al volumului si un bloc de aer conditionat separat. Volumul de depozitare este unul generos de 490–1.330 litri, o valoare care o depaseste pe cea a claselor superioare de vehicule.

Volkswagen ID.2all este o masina destul de mica dar asta nu va fi in detrimentul caracterului practic, masurand 4050 mm in lungime, 1812 mm in latime si 1530 mm in inaltime.

Spre deosebire de masinile electrice mai mari ale Volkswagen, noul ID.2 foloseste un motor electric in  puntea fata. Cu 226 CP, ID.2all va putea accelera pana la 62 mph de la oprire in mai putin de 7,0 secunde si va avea o autonomie WLTP calculata de pana la 450 de kilometri, aproximativ 280 de mile, in timp ce un incarcator rapid DC va incarca bateria de la 10 la 80% in doar 20 de minute.

Sursa: insideevs.com

 

„Transformam compania rapid si fundamental  cu obiectivul clar de a face din Volkswagen un veritabil Love Brand. ID-ul. 2 arata unde vrem sa pozitionam marca. Dorim sa fim aproape de client si sa oferim tehnologie de top in combinatie cu un design fantastic. Implementam transformarea  pentru a aduce mobilitatea electrica”, a declarat Thomas Schafer, CEO al Volkswagen Passenger Cars.

Un alt nou element al limbajului de design este designul stalpului C dezvoltat pentru primul Golf. ID-ul. 2 este primul model Volkswagen cu o noua interpretare a acestei semnaturi. Alte caracteristici de design ale masinii includ o caroserie cu o pozitie clara si puternica pe roti, o fata prietenoasa si eleganta.

„Transferam virtutile tipice Volkswagen in noua lume a mobilitatii: calitate si manopera de top, software remarcabil si servicii digitale cu valoare adaugata autentica. Accentul aici este intotdeauna pus pe nevoile si cerintele clientilor nostri”, a adaugat Imelda Labbe, membru al consiliului de conducere al marcii responsabil pentru vanzari, marketing si post-vanzare.