VW ar putea construi un nou Golf electric dupa ce proiectul sau emblematic Trinity EV se confrunta cu intarzieri pana in 2030.

Sursa: volkswagen.ro

Volkswagen ar putea lansa o noua versiune complet electrica a hatchback-ului sau compact Golf sau crossover-ul sau Tiguan pentru a-si mentine ofertele de vehicule electrice actuale, dupa ce proiectul sau emblematic Trinity electric se confrunta cu intarzieri pana in 2030.

Golful sau Tiguan electric ar folosi o platforma electrica MEB actualizata si va fi construit la fabrica producatorului de automobile din Wolfsburg, unde sunt construite variante de motoare cu ardere ale masinilor, a declarat cotidianul de afaceri german Handelsblatt.

Noul vehicul electric ar putea fi pus in vanzare inainte de 2026. Acest lucru ar putea asigura ca uzina din Wolfsburg poate continua sa fie utilizata la capacitate maxima, deoarece clientii europeni trec din ce in ce mai mult la vehiculele electrice de la masini pe benzina sau diesel.

CEO-ul Grupului VW, Oliver Blume, analizeaza daca sa mentina un plan de construire a unei noi fabrici de 2 miliarde de euro  langa fabrica din Wolfsburg, pentru a construi masini electrice cu raza lunga de actiune, cu capacitate avansata de conducere autonoma sau de a folosi Wolfsburgul existent, conform rapoartelor.

Vehiculele electrice, cu numele de cod Trinity, vor folosi noua platforma software SSP a grupului, despre care VW spune ca va permite o autonomie avansata. Constructia unitatii trebuia sa inceapa anul viitor, primele modele Trinity iesind de pe linia de productie din 2026.

Blume intentioneaza sa respinga proiectul Trinity spre sfarsitul deceniului, deoarece noul software nu va fi gata la timp, se arata in rapoarte.

Sursa: insideevs.com

Fostul CEO al Grupului VW, Herbert Diess, a sustinut noua fabrica in eforturile sale de a reduce timpii de productie pentru a-i egala pe cei ai Tesla la noua sa fabrica europeana de langa Berlin, folosind tehnici precum turnarea sub presiune mare si reducerea numarului de componente din masinile sale.

Blume, care l-a inlocuit pe Diess ca CEO in septembrie, a declarat personalului intr-o scrisoare interna ca in prezent, compania isi evalueaza planurile pentru software si platforme.

VW a lansat o versiune electrica cu baterie a Golfului pe o platforma mai veche in 2014. Productia a fost incheiata in 2020 dupa lansarea hatchback-ului electric bazat pe ID3 MEB, dar unele Golf EV sunt inca disponibile pentru cumparare. VW a vandut 117 Golf electric pana in septembrie, arata cifrele Dataforce.

VW a vandut 132.989 de Golfuri in Europa in primele noua luni, in scadere fata de 177.963 in aceeasi perioada a anului precedent, potrivit Dataforce. Vanzarile Tiguan au fost de 102.272, in scadere de la 140.052 de unitati.