VW a vandut deja doua treimi din productia sa anuala ID Buzz, deoarece Norvegia si Germania sunt tarile cu cea mai mare cerere.

Sursa: volkswagen.ro

Stocul pentru Furgoneta complet electrica ID Buzz de la Volkswagen este deja epuizat, cu cateva luni inainte de inceperea livrarilor deoarece vanzarile in avans au depasit acum pragul de 10.000.

Aproximativ o treime din precomenzi au fost plasate in Norvegia, unde au fost comandate 3.400 de vehicule ID Buzz. Pe locul doi urmeaza Germania cu 2.500 de comenzi, cu un sfert din volumul total. Alte 1.100 de comenzi au venit din Tarile de Jos si 1.000 din Belgia.

„10.000 de comenzi, fara ca masina sa fie efectiv la dealer, daramite la un client care sa o fi condus”, a scris Krause. „Este pur si simplu impresionant”.

Productia de serie la Hanovra a inceput in mai, primele vehicule urmand sa fie livrate in octombrie. Pana la sfarsitul anului, vor fi produse 15.000 de vehicule, ceea ce inseamna ca mai mult de doua treimi dintre acestea au fost deja vandute. Anul viitor vor fi produse 60.000 de modele ID Buzz, iar ulterior pana la 130.000 pe an.

„Sunt foarte incantat ca ID Buzz si ID Buzz Cargo se vand deja atat de bine”, a continuat Krause. „La urma urmei, suntem inca in faza incipienta, inainte de lansarea pe piata”.

Preturile pentru ID Buzz incep de la 54.430 euro in Germania pentru versiunea Cargo si 64.581 euro pentru versiunea Pro cu cinci locuri pentru pasageri.

Versiunea cargo are panouri laterale, doua sau trei scaune fata si mai putine dotari standard decat varianta Pro.

Sursa: motor1.com

Folosind tehnologia dezvoltata cu Argo AI, VW doreste sa stabileasca servicii de transfer si de livrare cu autoturism in intreaga lume, cu planuri pentru taxiuri si camionete de livrare bazate pe Buzz.

VW planuieste variante electrice pentru Transporter 6.1, furgoneta de marfa e-Crafter si caravana California pentru a se alatura Buzz in gama sa de vehicule comerciale electrice.

In mai, Krause a spus ca Europa este considerata piata de baza pentru Buzz in ceea ce priveste volumul dar a prezis ca vanzarile ID Buzz in SUA ar putea atinge niveluri similare. Livrarile in SUA sunt programate sa inceapa la inceputul anului 2024.