Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Producatorii de automobile vor finanta proiectul de lege german pentru subventia vehiculelor electrice

VW, Audi, Mercedes, Stellantis vor finanta bonusul de mediu german pentru vehiculele electrice dupa ce guvernul a incheiat un program de subventii de sapte ani.



Sursa: chargedevs.com


Volkswagen, Stellantis, Audi, Mercedes-Benz si Kia au declarat ca vor finanta o subventie pentru cumparatorii german de vehicule electrice, dupa ce in aceasta saptamana guvernul a renuntat brusc la un program finantat de stat.


Ministerul Economiei german a oprit luni programul de sapte ani, in cel mai recent semn de ,,strangere a curelei” dupa adoptarea unui buget revizuit pentru 2024.


Programul a oferit pana la 6.750 de euro pentru costul unei masini electrice cu baterie finantata de stat si de producator de automobile, in functie de valoarea vehiculului electric.


Marca VW a anuntat marti ca va finanta subventia integrala de 6.750 de euro pentru clientii privati din Germania care au comandat un vehicul eligibil din gama sa complet electrica ID inainte de 15 decembrie. Cei inmatriculati intre 1 ianuarie si 31 martie vor primi 4.500 de euro, a declarat VW, in conformitate cu o reducere planificata a schemei de subventii.


Audi a spus ca va finanta intreaga subventie pentru masinile comandate inainte de 16 decembrie si livrate pana la sfarsitul anului. Mercedes a spus, de asemenea, ca va face acelasi lucru pentru comenzile livrate si inregistrate in perioada 18-31 decembrie si ca va oferi propria sa parte din subventie incepand cu ianuarie.


Stellantis a declarat luni ca va finanta intreaga subventie pana pe 31 decembrie si, ulterior, o subventie redusa pentru vehiculele inmatriculate pana pe 29 februarie.


Kia a spus ca va finanta subventia pana pe 31 martie pentru clientii privati care cumpara un Niro EV, EV6, EV6 GT sau un e-Soul.


Sursa: media.audiusa.com


Guvernul german intentiona sa ofere subventii reduse pana la sfarsitul anului 2024, dar a renuntat la program in mod neasteptat cand a fost fortat sa isi revizuiasca planurile de cheltuieli, dupa ce o decizie a curtii constitutionale a tarii a creat un decalaj de 60 de miliarde de euro (65 de miliarde de dolari) in bugetul sau pentru 2024.


Oponentii au spus ca eliminarea stimulentelor pentru vehicule electrice ar afecta producatorii de automobile germani care se lupta deja sa reduca preturile pentru a se potrivi cu Tesla si concurentii chinezi.


Expertul in industrie Ferdinand Dudenhoffer a declarat presei germane ca se asteapta la o scadere de pana la 200.000 de masini electrice in Germania in 2024.


Asociatia auto ADAC a declarat ca vehiculele electrice din Germania sunt inca prea scumpe pentru a pune capat subventiei. Se spune ca doar trei modele de la marii producatori de automobile costa mai putin de 30.000 de euro.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA