Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : VW Taigo I ( 2020 – prezent )

VW Taigo I, sau VW Polo X6 cum s-ar spune. E greu de crezut ca VW ar face o masina asa de misto si ar devia de la stilul traditional si conservator care l-a consacrat, dar am vazut si lucruri mai greu de crezut.



VW Taigo I e probabil cel mai bun VW de care nu ai auzit si de care cu siguranta nu a auzit nici piata pentru ca a inceput sa se vanda destul de tarziu. Asta pentru ca VW nu a luat in serios cuvintele marelui compozitor Elvis Pruna si a cantaretului Florin Mitroi, care spunea in 1993 „Hai baiete, hai la mine schimba marca. Hai cu duma, cu manglalea, sa-ti dau fata. Hai fratica hai la mine sunt jmenar, sunt un mare bijnitar.”. Si acuma astept sa vad cati din cei doi cititori ai acestei fose septice online recunosc melodia.


Practic, la fel ca si Suzuki si Mitsubishi, VW lanseaza ocazional masini bune dar uita sa le mai promoveze, dar din motive diferite, pentru ca VW efectiv s-au crezut atat de buni cat oamenii vor cumpara de la ei indiferent ce, doar ca anii recenti ne-au aratat ca VW nu e chiar Apple-ul lumii auto.


Care-i treaba cu Taigo?



  • Taigo e construit pe platforma de Polo si sta la jumatatea centrului dintre T Cross si T roc, atat la capitolul dimensiuni cat si pret. Da, interiorul anost de Polo nu ma convinge ca masina asta e din 2020 dar exteriorul e mai aproape de 2020 si e unul din VW-urile care arata mai bine, din vremurile noastre.

  • E mai mare decat un T Cross si un bidon de Babanu mai mic decat T Roc iar pretul e tot la jumatatea centrului. Doar ca la T Cross portabagajul chiar e pus acolo ca sa nu zici ca nu exista, iar in cazul lui Taigo poti pune mai mult decat un CD cu Petrica „The Cat” Stoian, si ala pus lateral.

  • Revin la partea de pret, pentru ca un Taigo incepe de pe la 20,000 euro pentru manual si 23,000 euro pentru unul DSG ceea ce nu e rau pentru media industriei si e surprinzator de ieftin pentru VW. Din pacate nu pot spune mare lucru despre piata SH la momentul asta pentru ca vanzarile sunt mai slabe decat Ana Maria Barnoschi. La propriu slaba.


 


VW Taigo I rear aproapemasini


Motoare VW Taigo I


Benzina



  • 1.0 TSI EA211 de 95, 110, 118 si 130 cai – Probabil tot motorul de care ai nevoie pentru ca altfel devine prea scump pentru ce ar trebui sa reprezinte Taigo. Un motor modern si care sufera doar de incontinenta uleioasa si versiunile de 110 cai si mai mult sunt suficiente pentru Taigo.

  • 1.5 TSI EA211 de 150 cai – Nu. In momentul in care am scris acest articol, un Taigo nou cu motorizarea asta pleca de la 27,000 euro si cel mai ieftin Taigo SH 1.5 TSI de pe mobile.de costa 23,500 euro. Plus ca sufera de aceleasi probleme de ulei si DSG cu care ne-a obisnuit motorul asta.


 


VW Taigo I front side aproapemasini


Probleme Generale VW Taigo I



  • Infotainmentul este luat direct de pe Polo si te va face sa te urci pe pereti, fara sa trebuiasca sa iti cante Mamelino – Scoate Limba. Vremuri.

  • E un Polo X6 dar mai degraba Polo decat X6 asa ca nu vei avea parte de dotari sau optiuni precum motorizari diesel sau hibride, iar de 4×4 nu poate fi vorba. Dar daca nu iti pasa de lucrurile astea, si nu ar trebui sa iti pese atunci cand cauti un Taigo, esti in siguranta.


 


VW Taigo I rear side aproapemasini


VW Taigo I Verdict


Nu s-a vandut neaparat bine si nu inteleg de ce. E VW, arata bine si e accesibila. Da, interiorul e la fel de invechit ca sediul redactiei. Da, are un motor de 1.0 benzina, dar asta are cam toata piata auto din zona asta. Asa ca merita categoric sa arunci un ochi si pe Taigo, daca te uiti momentan la Captur sau la Kona, adica esti genul de om care vrea ceva simplu si ieftin dar care sa si arate mai de Doamne ajuta. Altfel iti recomand sincer sa te indrepti spre Arona sau Duster.


 


Ce motoare recomand? Nu ai hibride, nu ai diesel-uri, iar 1.5 TSI-ul e rar si scump. Asa ca 1.0 TSI e tot motorul de care ai nevoie, indiferent de versiunea de putere.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA