Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Opel Corsa F ( 2019 – prezent )

Opel Corsa F, o masina care face senzatie in Europa dar care cumva nu ne lasa cu pantalonii jos asa cum ar trebui. Dar oare de ce?



La fel ca si Grandland, proiectul Corsa F a fost prins cu pantalonii jos, pentru ca in mijlocul proiectului Opel a fost vandut de catre americanii de la GM si a intrat sub tutela PSA. Doar ca in cazul lui Grandland francezii au decis sa pastreze aspectul si doar sa aduca partea mecanica de acasa, iar in cazul lui Corsa au decis sa porneasca de la 0.


In momentul in care am facut acrobatii artistice si am desenat acest articol, Opel Corsa F incepea de la 16,600 euro, cu aproape 5000 euro mai ieftin decat Polo dar cu 2500 euro mai scump decat Sandero. Cu aproape 1000 de euro mai ieftin decat Ibiza dar cu 1500 euro mai scump decat Peugeot 208, masina sora de platforma. Iar daca o cumperi prin programul rabla, cea mai ieftina masina noua de pe autovit costa 12,990 euro prin programul Rabla. 0 km. Pentru o masina noua. Iar cele SH incep de la 10,500 euro, pentru un supermini din 2020. Asa ca, unde se pozitioneaza Opel Corsa F?


La fel ca Citroen C4 AirCross, doar ca la clasa supermini. Opel Corsa F a venit cu clasa si a trecut, cu note onorabile chiar. Pentru ca Opel Corsa F este masina potrivita (adica Dan) la timpul potrivit. Vremurile economice nu sunt blande cu noi. Nici chiar brutale precum bataia pe care si-a luat-o Nikita in centrul vechi, dar traim vremuri in care lumea e mai saraca si nu are bani ca in 2008 sa arunce cu bani, de obicei pe geamul unui Cayenne sau X5. Si e suficient sa te uiti pe lista celor mai vandute masini din Europa din ultimii ani si ai sa vezi ca lista e plina de supermini, cu cateva exceptii gen Tesla Y sau Duster. Dar lista e dominata de Sandero, T-Cross, Yaris, Corsa, Fabia, Clio, 208. Masini simple si ieftine cu care iti faci treaba si atat.


Iar aici se vede avantajul lui Corsa F pentru ca se bate foarte aproape cu Sandero la tot si in special la capitolul pret. Pentru ca pana acum singurul avantaj mare al lui Sandero era pretul, dar Opel Corsa F sta la sub 1000 de euro in spatele lui Sandero, pe piata SH cel putin. Si asta inseamna ca a luat o portie masiva din tortul Sandero pentru ca acum puteai avea un supermini ieftin, simplu si fiabil si fara stigma Dacia, care inca mai are relevanta in Europa.


Si aici intervine avantajul lui Corsa F, pentru ca varul cel mai simplu din grupul Stellantis de supermini, deci e cel mai simplu, fiabil si ieftin. Sigur, e si cel mai putin dotat si are si cele mai putine optiuni si motoarele nu or sa te faca sa iti uzi chilotii cand vei calca acceleratia sau cand vei invarte de volan. Ceea ce nu poti spune si despre Loganul, unde atunci cand iei in mana volanul, trezeste in tine Golanul.


 


Opel Corsa F rear aproapemasini


Motoare Opel Corsa F


Benzina



  • 1.2 EB2FA PureTech de 75 cai – Cel mai ieftin Corsa, cu cel mai simplu motor. Si sincer nici nu ai nevoie de mai mult, pentru ca toata ideea lui Corsa F este sa fie o masina simpla, ieftina, fiabila de oras. Si nu ai nevoie de mai mult, pentru ca acei 25 de cai in plus de pe versiunea Turbo sunt la fel de irelevanti ca munca mea de zi de zi.

  • 1.2 EB2ADTD Turbo PureTech de 100 si 130 cai – Cum ziceam, nu ma convinge versiunea turbo al aceluiasi motor EB. Plus ca poate avea probleme cu turbina. Si daca tot vorbim despre probleme comune, motorul asta are un trecut intunecat spre maro pentru distributii rupte si motoare distruse. Si astea toate pentru ca nu se foloseste norma corecta de ulei asa ca fa-ti temele serios si foloseste uleiul corect si schimba si distributia la primul semn de oboseala. As fi spus la fiecare a treia pornire de motor, dar motoarele moderne EB sunt mai rezistente decat in trecut.


Diesel


1.5 CDTI DV5 BlueHDi de 99 cai – Motorul asta si Opel Corsa F au avut mai degraba o iubire de o vara pentru ca nu a fost disponibil prea mult timp. In orice caz, e un motor fiabil atata timp cat nu il plimbi doar prin oras si ai grija ca instalatia AdBlue sa aiba suficient AdBlue tot timpul.


Electric


Corsa-e de 136 si 156 cai – Daca vrei sa faci saltul/plonjonul catre o masina electrica dar preturile te intimideaza la fel cum Smarandescu intimida victimele, atunci Corsa-e poate fi cea mai buna alegere la ora actuala. Momentan incepe de la 33,000 euro cu TVA inclus, ceea ce se traduce in 23,000 euro cu TVA inclus dupa bonusul de la stat, iar la banii astia esti foarte aproape de Spring, care nici macar nu e masina pe bune ci microcar. Autonomia declarata este de la 200 la 400 km in functie de cati bani ai, iar in realitate poti scade un 20% din cifrele oficiale. Nu este o masina electrica ce vine din viitor, cum ar fi Kona, dar si pretul e neasteptat de ancorat in realitate. Singura problema reala este ca spatiul din spate cat si portbagajul sunt si mai mici fata de versiunea normala.


 


Opel Corsa F interior aproapemasini


Probleme Generale Opel Corsa F



  • Nu este o masina sport si nici nu are aspiratii sport. Suspensia nu este sport, motoarele nu sunt sport, directia nu este sport. Stiu, nu ar trebui sa te uiti la Opel Corsa F si sa te gandesti „mmmm, da, asta este masina cu care vreau sa fac tiktok-uri in Constitutiei si eventual sa fac niste cerculete ca sa vada lumea cine sunt”.

  • Nu e nici macar o masina cu aspiratii de lux sau dotari in general. E ieftina de cumparat de noua si majoritatea le-a cumparat de ieftin si nu au vrut sa le incarce la pret. Asa ca nici piata SH nu te va impresiona pana la lacrimi. Nu e un minus, ci doar sa stii la ce te bagi.


Opel Corsa F rear side aproapemasini


Verdict Opel Corsa F


Daca ar fi o mancare, Corsa F ar fi o ciorba de cartofi. E simpla, decenta, iti faci treaba cu ea si atat. Un Sandero pe care scrie Opel. Asa ca daca vrei un supermini ieftin, pe care sa il cumperi cu sub 15,000 euro de nou si nu vrei Dacia, atunci Corsa F poate fi cea mai buna solutie.


Ce motoare recomand? Sincer, benzinarul aspirat 1.2 de 75 de cai e tot motorul de care ai nevoie.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA