Aproape Masini

Acum avem si magazin online

MG China zguduie Spania, deoarece SUV-ul ZS este cel mai vandut din decembrie

ZS, care costa mai putin de 15.000 de euro, s-a vandut mai mult decat Renault Clio si Dacia Sandero, luna trecuta.



Sursa: actualidadmotor.com


Cresterea mare a MG in Europa luna trecuta a fost ajutata de succesul SUV-ului compact ZS al producatorului auto, care a fost cel mai vandut in Spania, in decembrie.


Filiala companiei chineze SAIC ofera ZS-ul pe benzina pentru mai putin de 15.000 de euro in Spania, ceea ce a ajutat-o ​​sa vanda mai mult Renault Clio si Dacia Sandero, care au terminat pe locul 2 si respectiv, pe locul 3, luna trecuta.


Clio incepe de la aproximativ 16.100 de euro, in timp ce pretul de baza al Daciei Sandero este de aproximativ 13.200 de euro, potrivit site-urilor producatorilor auto.


Concentrarea MG asupra accesibilitatii a ajutat-o, de asemenea, sa vanda mai mult Volkswagen si Peugeot pe canalul de clienti privati cu marja mai mare, potrivit datelor cercetatorului de piata Dataforce.


VW si Peugeot il depasesc pe MG, deoarece vand mai multe vehicule decat MG in flotele cu marja mai mica si canalele de inchiriere.


De asemenea, este de remarcat faptul ca filiala spaniola a Grupului VW, Seat, nu avea un model in top 10 in decembrie. Cel mai vandut al Seat a fost Arona, care a terminat pe locul 11.


Seat s-a clasat, de asemenea, printre primele cinci in vanzarile de marci pe piata sa de origine, luna trecuta. Toyota a fost numarul 1, urmata de Renault si VW.


Succesul Toyota in Spania a fost ajutat de vanzarile sale care au crescut cu 17% la 6.506 de unitati, sustinute de cererea puternica pentru gama sa de hybrid, condusa de Corolla si Yaris Cross, potrivit cifrelor Dataforce.


Sursa: grupolivamotor.com


Vanzarile Renault au crescut cu 18%, pana la 6.246 de unitati, in mare parte din cauza unui castig de 57% pentru Clio.


VW a incheiat cu doar 31 de vanzari inaintea Hyundai, deoarece vanzarile sale din decembrie au scazut cu 1,1%.


In general, vanzarile Spaniei au crescut cu 11% in decembrie, marcand a 12-a luna consecutiva de castiguri. Pentru intregul an, vanzarile Spaniei au crescut cu 16%.


A fost o luna buna si pentru modelele electrificate.


Vanzarile de hybrid au crescut cu 24%, cererea de hybrid plug-in a crescut cu 41%, iar vanzarile de modele complet electrice au crescut cu 71% in decembrie, arata cifrele Dataforce.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA