MG aproape si-a dublat vanzarile europene in acest an, deoarece compania detinuta de China isi continua expansiunea rapida a vanzarilor in regiune.

Sursa: topgear.com

MG si-a separat initial afacerea de mai mult timp din Marea Britanie, care ofera atat motoare cu ardere, cat si modele electrice, de cea a afacerii sale din Europa continentala , care se concentreaza pe masinile integral electrice, infiintata in 2019.

Acum, ambele unitati intra sub controlul directorului general din Regatul Unit, William Wang, a spus MG.

Vanzarile europene ale MG aproape s-au dublat la 72.644 de la 38.187 in cele noua luni pana la sfarsitul lunii septembrie in regiune, inclusiv in Marea Britanie, potrivit cifrelor cercetatorilor de piata Dataforce.

Cresterea a ajutat marca sa depaseasca marci consacrate precum Land Rover si Porsche.

Marea Britanie a reprezentat 53% din vanzarile MG, dar cota sa este in scadere pe masura ce compania detinuta de SAIC isi dezvolta cele 14 piete din Europa continentala.

Cresterea MG in Marea Britanie a plasat marca pe locul 12 in Marea Britanie pana la sfarsitul lunii octombrie, inaintea marcilor consacrate precum Mini, Citroen, Dacia, Fiat, Honda, Jaguar, Land Rover, Mazda, Renault, Seat, Skoda, Tesla si Volvo .

MG prezice ca va atinge 50.000 de vanzari in Marea Britanie in acest an. Compania spune ca aceasta cifra ar fi putut ajunge la 65.000, dar ii lipseau suficiente masini construite in China pentru a le vinde.

Timpul de asteptare pentru cea mai populara masina a marcii, SUV-ul mic ZS, sa extins cu pana la 9 pana la 10 luni, a declarat directorul comercial din Marea Britanie Guy Pigounakis pentru Automotive News Europe.

ZS a fost cea mai vanduta masina de la MG pana la sfarsitul lunii septembrie, cu 29.651 de masini in toata Europa, arata date Dataforce.

Sursa: carwow.co.uk

Cu toate acestea, SUV-ul compact HS a castigat din restrictiile de aprovizionare ale lui ZS pentru a ocupa locul doi cu 25.493 de vanzare, in crestere cu 120 la suta fata de anul precedent. Versiunea pe benzina a fost cel mai bine vandut MG in Marea Britanie pana la sfarsitul lunii septembrie, ceea ce a afectat valorile medii de CO2 ale marcii pe piata.

„Suntem cu 5000 de vehicule electrice ZS in urma de locul unde am crezut ca vom fi”, a spus Pigounakis.

MG va avea o aprovizionare mai buna pana in 2023, pe masura ce livrarile noului hatchback compact MG4 , un rival al VW ID3, incep sa creasca.

MG UK se asteapta ca masina, care incepe de la 25.995 de lire sterline si are o autonomie de 218 mile (351 km), sa devina cel mai mare vanzator al MG in Marea Britanie in 2023.