Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Porsche renunta la Macan termic in UE

Porsche va opri vanzarile actualului Macan in Europa, deoarece nu respecta noile reglementari de securitate cibernetica.



Sursa: carsuk.net


Decizia Porsche de a renunta la vanzarea Macanului pe benzina in Uniunea Europeana ar putea fi o veste buna pentru retailerii americani.


Porsche a dezvaluit luna trecuta noul Macan complet electric. Totusi, va opri vanzarile actualului Macan in Europa in primavara, deoarece nu indeplineste noile reguli privind reglementarile privind securitatea cibernetica. Porsche a spus ca actualizarea vehiculului, dezvoltat inainte de a fi cunoscute cerintele reglementarilor de securitate cibernetica, ar fi prea costisitoare.


Pierderea Europei ar putea fi o victorie pentru dealerii americani ai Porsche, deoarece o parte din aprovizionarea pietei UE va fi probabil redirectionata catre SUA.


Macan este cel mai bine vandut model Porsche in SUA, reprezentand mai mult de o treime din vanzarile Porsche in SUA, anul trecut. Retailerul Porsche Robert DiStanislao a spus ca ar fi binevenite alocarile suplimentare ale crossover-ului compact foarte vandut.


„Daca se elibereaza mai multe masini ICE pentru piata din SUA, vom reflecta mai indeaproape cererea pentru Macan”, a declarat DiStanislao, presedintele RDS Automotive Group.


Porsche intentiona sa renunte la vanzarea motorului cu combustie Macan in SUA in 2025 sau 2026, dupa introducerea unei versiuni integral electrice in aceasta vara. Totusi, producatorul auto le-a spus retailerilor sai din SUA in iunie ca revizuieste acel calendar pentru a evalua mai bine cererea consumatorilor pentru Macan alimentat de baterii.


In timp ce vanzarile de vehicule electrice din 2023 au depasit pragul de 1 milion in SUA in noiembrie, potrivit NADA, cererea scade, iar vehiculele cu baterii se adauga acum la loturile dealerilor.


Sursa: motor1.com


Cox Automotive a declarat ca inventarul de vehicule electrice a crescut cu 92% anul trecut, in medie 113 zile de aprovizionare pana la sfarsitul anului.


Preocuparile legate de lipsa unei infrastructuri publice de incarcare bine intretinute ii provoaca, de asemenea, producatorului Porsche teama de a opta doar pentru modelul electric. In decembrie, Porsche a declarat ca va adopta portul de incarcare Standard de incarcare nord-american in 2025. Acest lucru le ofera proprietarilor de vehicule electrice Porsche acces la reteaua Tesla de peste 15.000 de superalimentare.


DiStanislao este deschis cu privire la perspectivele pietei vehiculelor alimentate cu baterii.


„Exploarea cobaltului si a litiului este o afacere proasta. Aruncarea bateriilor EV nu este ecologica”, a spus DiStanislao. „Nu avem capacitatea retelei electrice pentru a sustine furnizarea proiectata de BEV”.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA