Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Jaguar Land Rover incetineste lansarea vehiculelor electrice

Cererea „surprinzatoare” pentru hibrizii plug-in determina o schimbare a atentiei Jaguar Land Rover.



Sursa: jaguar.ro


Jaguar Land Rover incetineste lansarea masinilor electrice cu baterie, pe masura ce se adapteaza pentru o piata de vehicule electrice scazuta si se concentreaza pe vehiculele hybrid plug-in.


Producatorul auto prelungeste timpii de dezvoltare pentru BEV-urile sale si „lucreaza din greu” pentru a face disponibile mai multi hibrizi plug-in, ca raspuns la acceptarea crescuta de catre clienti a tehnologiei PHEV, a declarat CEO Adrian Mardell.


JLR a declarat in 2021 ca va lansa sase modele Land Rover complet electrice pana in 2026, dar acum a redus numarul la patru. De asemenea, compania intentioneaza sa lanseze doua Jaguar complet electrice pana la acea data.


„Suntem putin mai lenti decat am spus in urma cu trei ani”, a spus Mardell. „Ne facem timp pentru a ne asigura ca punem pe piata cele mai bune vehicule pe care le-am dezvoltat vreodata”.


JLR a deschis lista de asteptare pentru SUV-ul Range Rover Electric, care va deveni primul model complet electric al Land Rover atunci cand va fi lansat in cursul acestui an. Va urma un Range Rover Sport electric, a declarat compania in raportul sau anual pentru 2023. Ambele vehicule electrice vor folosi aceeasi platforma SUV mare MLA precum versiunile cu motor cu combustie.


Urmatoarele doua Land Rover-uri complet electrice vor fi modele mai mici, construite pe viitoarea platforma electrica EMA a JLR, care va inlocui platforma actuala a motorului cu ardere folosita de Range Rover Evoque compact si Discovery Sport.


JLR nu a dezvaluit inca care modele vor fi acestea, dar candidatii includ inlocuitori electrici pentru Range Rover Evoque si Range Rover Velar. O versiune complet electrica a Defender-ului ar putea veni dupa acele vehicule. JLR a declarat in octombrie ca intentioneaza sa construiasca un Defender EV la fabrica sa din Slovacia.


Producatorul auto va relansa marca Jaguar in 2025 cu un nou model GT cu patru usi, cu baterii electrice, care costa mai mult de 100.000 de lire sterline (126.000 USD) si construit pe o arhitectura Jaguar Electrified (JEA) separata. Este planificat un al doilea Jaguar complet electric.


Mardell a indicat ca masinile EMA mai populare vor veni la 12 luni dupa cele doua Range Rover-uri electrice, dupa care urmeaza modelele Jaguar.


Mardell a spus ca JLR va fi pregatita sa intarzie lansarea Range Rover Electric pentru a se asigura ca EV este perfect. „Daca mai dureaza cateva luni pentru a ajunge la acel punct, atunci echipei i se va permite”, a spus acesta.


Sursa: evo.co.uk


Producatorii de automobile au observat cerere slaba a vehiculelor electrice, in special in partea superioara a pietei, care a avut un efect secundar asupra dezvoltarii. JLR a depasit colapsul cererii de vehicule diesel cu o trecere la hibridele plug-in, pe care le ofera acum in gama sa Land Rover, precum si pe SUV-urile Jaguar F-Pace si E-Pace.


Anul trecut, in toata Europa, JLR a crescut vanzarile de hybrid plug-in mai mult decat orice alt producator auto. Vanzarile companiei de hybrid plug-in au crescut cu 68%, pana la 45.224 de unitati in 2023, arata cifrele analistului de piata Dataforce.


Alti producatori de automobile vad ca cererea initiala puternica pentru BEV s-a slabit la nivel global, in timp ce incearca sa transforme un public mai larg de la motoarele cu ardere.


„Am aflat ca, pe masura ce scalati vehiculele electrice de la 5.000 la 7.000 de unitati pe luna si va mutati la primul client majoritar, acestia nu sunt dispusi sa plateasca o prima semnificativa pentru vehicule electrice”, a spus CEO-ul Ford, Jim Farley.


Ford Kuga a fost cel mai bine vandut hybrid plug-in din Europa in 2023, cu 53.659 unitati vandute, depasind Volvo XC60. Volvo, JLR, Volkswagen Group, BMW si Hyundai-Kia, pentru a-si reduce CO2 mediu datorita emisiilor foarte scazute inregistrate.


Vanzarile de hybrid plug-in au capturat 7,7% din piata europeana anul trecut, potrivit datelor de la ACEA.


Toyota a fost anul trecut a doua marca cel mai bine vanduta din Europa, dupa marca Volkswagen, impulsionata de angajamentul sau de lunga durata fata de tehnologia hibrida. Aproximativ 70% din cele 830.000 de masini vandute in Europa in 2023 au fost hibride complete, hibride plug-in si vehicule complet electrice.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA