Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Seat Tarraco ( 2018 – prezent )

Dupa Tiguan, Ateca si Kodiaq, trebuia sa intre in ring si Seat Tarraco ca sa ne ia ochii si banii. Dar oare a reusit sa ne ia ochii si banii?



Era si cazul sa vorbesc despre Seat Tarraco, dupa ce am vorbit despre Tiguan AllSpace si Skoda Kodiaq, astea trei fiind facute la gramada si toate sunt egale doar ca unele sunt mai egale decat altele. Sau macar mai aspectuoase, daca vorbim despre Seat Tarraco si/sau Simona Patruleasa. Cat de bine arata. Si nu ma refer la Seat Tarraco.


Dar sa revenim la victima la acest drum de seara, cand iti intra pijamaua in cur. Prostia relaxeaza, noi sarbatorim prostia si ne merge foarte rau aici la noi in Romania. Seat Tarraco e ultimul cuvant din lista celor de la Seat, cel mai mare (aproximativ cat primul Touareg), cel mai scump, cel mai dotat si singurul Seat cu optiunea de 7 locuri, dupa ce Alhambra a fost pensionat subit ca infarctul.


Si cu asta am scapat besina pe jos…asta…si cu asta am scapat secretul si toata distractia lui Tarraco, pentru ca asta e singurul motiv real pentru care sa preferi un Tarraco in loc de Ateca. Mai ales cand te gandesti in momentul in care am delirat acest articol, Seat Ateca era cu 9,000 euro mai ieftin decat Tarraco asa ca vine pe bune intrebarea daca ai nevoie neaparat de acele scaune din spate si de acel portbagaj umflat ca ego-ul oricarui influenker care s-a trezit sufar-star peste noapte. Si nici piata SH nu te ajuta prea mult, pentru ca pe autovit erau doar 14 Tarraco la vanzare si majoritatea erau noi. Asa ca daca nu ai nevoie de 7 locuri si de cei 700 de litri de portbagaj (Ateca are doar 510 litri, ca sa iti faci o idee – portbagajul unui Q7 are 775 litri si acolo poti concepe, livra si creste o familie), atunci Ateca poate fi o alternativa mai buna.


Dar daca ai nevoie de 700 de litri de portbagaj si 7 locuri?


Atunci lucrurile se invart in triplu surub, pentru ca Tarraco e unul din cele mai accesibile autobuze cu 7 locuri. De fapt, chiar si cu scaunele din spate ridicate, tot ai un portbagaj mai mare decat are Seat Ibiza in mod normal, pe cand in mod normal la masinile cu 7 locuri de pe vremurile strabunicilor nostri de acum 10-15 ani, pe locurile din spate de obicei stateai cu spatele fix in luneta, iar in caz de accident erai lovit inaintea masinii. Mai intai erai tu lovit ca si pasager, dupa care era lovita si masina.


Care e diferenta dintre Tarraco si Kodiaq?


Normal ca venea si intrebarea asta si imi era frica de ea ca si de „trebuie sa vorbim” rostit ori de nevasta / Mihai Vulcanizare ori de manager-ul de la munca. Teoretic sunt aceeasi masina si la baza au aceeasi reteta. Doar ca, la fel ca si la oameni, toate masinile sunt egale doar ca unele sunt mai egale decat altele. Iar in cazul lui Tarraco vorbim despre o masina mai mare, mai aspectuoasa si mai scumpa decat Kodiaq. Un fel de Kodiaq exclusivist. Nu chiar exclusivist. Tarraco e o idee mai mare decat Kodiaq, e o idee mai scump decat Kodiaq. A invatat unpic mai mult la scoala. A muncit unpic mai mult in viata. Nu cu mult, dar unpic.


 


Seat Tarraco front aproapemasini


Motoare Seat Tarraco


Benzina



  • 1.4 TSI de 150 cai – Disponibil pret de 5 minute, motorul asta a fost unul din ultimii mohicani in materie de benzinare de la VW, doar ca pe Tarraco nu il recomand nici daca cumva reusesti sa il gasesti.

  • 1.5 TSI de 150 cai – Decent pe Leon si excelent pe Ibiza atunci cand vorbim de performante, dar pe Tarraco nu are ce cauta la fel cum nu are ce cauta CNA-ul in emisiunile care mi-au dat sens vietii, unde se puteau parui femeile intre ele si se puteau arunca moderatorii in tomberon. A da, efectul de cangur despre care am vorbit de atatea ori, cat si consumul de ulei nu il recomanda. Si nu are nici voce si nici talent pentru a fi recomandat. Nu pe caroseria lui Tarraco.

  • 2.0 TSI de 190 si 245 cai – Deja vorbim despre un motor responsabil si se pare ca in comunitatea Seat inca se crede in sportivitate. Pentru ca in momentul in care am scris articolul asta, 40% din Tarraco-urile la vanzare erau cu motorizare pe benzina, 40% erau diesel si 20% erau benzina hibrid si asta il diferentiaza si mai mult de utilitarul Kodiaq. Un motor cinstit pentru masina asta.


Diesel


2.0 TDI de 150, 190 si 200 cai – Dar are cumva logica si vesnicul, clasicul in viata, bicicleta satului 2.0 TDI, pentru ca Tarraco e o masina excelenta de vacanta si un diesel face mult mai mult sens atunci cand vrei sa pleci pana in Alicante si v-ati luat bagaje de parca nu mai aveti de gand sa va intoarceti. Doar sa nu il cumperi doar ca sa te plimbi cu el prin oras, pentru ca vei avea mari probleme cu filtrul de particule, volanta, EGR-ul, carucior, Sicutza, Morena, APA PLATA MAAAA!!!


Hibrid


1.4 e-TSI de 245 cai – La vremuri noi, tot noi. Adus in fata pentru ca norme de poluare si pentru ca hibrid, din pacate hibridul costa cu 7000 euro mai mult decat un diesel sau un benzinar clasic, cel putin la categoria masini noi, si cu aproximativ 5000 euro mai mult pe piata SH si nu sunt convins ca merita diferenta.


 


Seat Tarraco rear aproapemasini


Probleme Generale Seat Tarraco



  • Infotainmentul este o problema recurenta in grupul VW si implicit SEAT. Da, a fost un facelift in 20-21 care a adus o noua unitate de infotainment, dar tot iesi mai bine cu un telefon clasic.

  • Franarea de urgenta se activeaza singura fara motiv pentru ca VW.

  • Cutia automata cu dublu ambreiaj DSG nu este un monument de fiabilitate asa cum era George Pruteanu un monument de cultura asa ca pune bani deoparte.


 


Seat Tarraco side aproapemasini


 


Seat Tarraco Verdict


Trebuie cumva sa iti justifici banii in plus pentru un Tarraco fata de un Ateca si fata de un Kodiaq. La Kodiaq e relativ simplu pentru ca Tarraco arata mult mai bine decat Kodiaq, iar in cazul lui Ateca e vorba de spatiu si de optiunea de 7 locuri. Asa ca daca doresti o masina mare de vacante, Tarraco e unul din cei mai buni rivali ai lui 5008. Altfel, ia-ti un Ateca.


 


Ce motoare recomand? 2.0 TSI de 190 sau 245 cai pentru benzina si 2.0 TDI de 190 cai pentru motorina. Restul sunt doar de umplutura, ca publicul de la emisiunile unde esti platit ca sa fii spectator.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA