Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Luca de Meo recomanda proiecte auto comune in Europa

Producatorii auto din Europa ar putea lucra impreuna pentru a imparti costurile de dezvoltare si productie, a declarat CEO-ul Grupului Renault la Salonul Auto de la Geneva.



Sursa: europe.autonews.com


Producatorii de automobile europeni, care se confrunta cu o provocare grea din partea producatorilor de automobile chinezi si cu intrebari dificile cu privire la accesibilitatea vehiculelor electrice, ar putea lucra impreuna pentru a crea un „Airbus” care sa dezvolte si sa construiasca masini accesibile, a declarat CEO- ul Grupului Renault, Luca de Meo.


„Trebuie sa fim creativi pentru a gasi o solutie”, le-a spus de Meo jurnalistilor luni la Salonul auto de la Geneva, unde marca Renault a lansat Renault 5 small EV, care se va vinde cu aproximativ 25.000 de euro in configuratia de gama inferioara. Acest pret ar subcota vehiculele electrice mici actuale de pe piata.


„Partenerii pot imparti investitia si pot reduce costurile”, a adaugat el. Consortiul european Airbus rivalizeaza cu Boeing ca cel mai mare producator de avioane din lume. Cei mai mari actionari ai sai sunt guvernele francez, german si spaniol.


De asemenea, Renault intentioneaza sa lanseze noua generatie de minicar Twingo ca un vehicul electric construit in Europa, care s-ar vinde cu mai putin de 20.000 de euro. Grupul vinde in prezent Dacia Spring EV, construita in China, la acel pret, dar a pierdut o subventie cheie in Franta.


Renault se afla in discutii incipiente cu Grupul Volkswagen pentru a putea partaja platforma Twingo, care va fi o versiune a arhitecturii AmpR Small care sta la baza lui Renault 5. Ar putea folosi baterii mai putin costisitoare cu litiu fosfat de fier (LFP), dupa spusele lui Meo.


Provocarea, a spus de Meo, care este si presedintele ACEA, grupul de lobby al producatorilor auto europeni de la Bruxelles, este de a crea un lant valoric in Europa care sa includa baterii, motoare electrice si electronice, asa cum a facut China cu sprijinul guvernului. „Scopul este sa aprovizionezi totul in Europa la un pret competitiv”, a spus el.


De Meo a spus ca producatorii de automobile din Europa au cooperat in trecut la o serie de proiecte, inclusiv un mini car recent impartita de Toyota, Peugeot si Citroen. Un alt proiect din anii 1980 a implicat platforma comuna „Type 4” care a fost impartita de Alfa Romeo Fiat, Lancia si Saab.


El a mai spus ca regulile UE pentru masinile mici ar trebui sa fie mai flexibile, de exemplu pentru a permite masinile mici „kei” japoneze in zonele urbane. Alte optiuni ar putea include scaderea taxei pe valoarea adaugata pentru vehiculele electrice mici cu baterii mai mici de 30 de kilowati/ora, in loc sa ofere un bonus, asa cum face Franta in prezent, sau oferirea unor astfel de masini parcare gratuita in orase.


Sursa: eu.detroitnews.com


Proiectul Renault Twingo, anuntat in toamna anului trecut odata cu crearea Ampere, afacerea autonoma de vehicule electrice a Renault, va dura doi ani pentru a se dezvolta de la  designul final la pana la inceperea productiei, a spus de Meo. Acest interval de timp a fost redus de la patru ani la trei cu Renault 5, iar acum la doi, a spus el, pentru a concura cu producatorii chinezi.


„Viteza este importanta impotriva chinezilor”.Suntem intr-o lume incerta. In trecut, cu masinile cu ardere interna, puteai prevedea ce urma.Acum,daca iti ia patru sau cinci ani sa reactionezi, este prea tarziu” a declart acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA