Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Marca de lux IM de la SAIC pregateste lansarea in Europa cu berlina electrica L6

SAIC IM L6 va fi disponibil cu o baterie SSD cu o autonomie de peste 800 km.



Sursa: uk.motor1.com


IM din China, care este detinuta de compania-mama SAIC MG, va dezvalui berlina electrica premium L6 cu autonomie mare la Salonul auto de la Geneva din 2024.


Dezvaluirea masinii de dimensiuni medii are loc inainte de lansarea marcii in Europa in 2025, a spus IM intr-un comunicat. Brandul nu a dezvaluit care sunt pietele sale tinta europene.


L6 va fi disponibil cu o baterie cu stare solida care isi mareste autonomia electrica la mai mult de 800 km (497 mile), a declarat IM. O versiune cu baterie standard va avea o autonomie de peste 600 km.


Masina poate accelera de la 0 la 100 km/h (62 mph) in mai putin de trei secunde, a spus marca.


IM este alternativa premium-unghiulara a SAIC la nou-veniti chinezi, cum ar fi Nio, Xpeng si Avatr. Marca ofera tehnologie „de varf” si se va concentra pe berline si SUV-uri mai mari.


IM a vandut 30.306 de modele in China anul trecut, in crestere cu aproape 600% fata de anul anterior, potrivit datelor de la siteul de vanzari Bestsellingcarsblog.com.


Cel mai bine vandut model actual al marcii in China este SUV-ul mare LS7, inaintea berlinei mare L7 si SUV-ului mediu LS6 recent lansat.


Sursa: evmarket.ro


Berlina L7 are o baterie de 90 de kilowati/ora pentru o autonomie de 615 km masurata pe ciclul de testare oficial din China. Masina are senzori lidar si semiconductorul avansat Nvidia Orin X optimizat pentru asistenta soferului pentru a oferi o capacitate semi-autonoma de nivel 2. Interiorul are trei ecrane accesibile soferului si pasagerului scaunului din fata.


IM a lucrat cu Williams Advanced Engineering din Marea Britanie pentru a ajuta la reglarea sasiului pentru o mai buna implicare a soferului pe L7.


L6 va fi dezvaluit la Geneva alaturi de masina mica hybrid MG3, care va extinde prezenta MG in segmentul de buget din Europa.


SAIC a vandut 232.708 de masini in Europa anul trecut, mai mult de dublu fata de anul precedent. Majoritatea erau MG-uri la 231.664 de unitati vandute. SAIC vinde si marca comerciala si monovolum Maxus in Europa.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA