Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Startup-ul de vehicule electrice Fisker avertizeaza ca ar putea fi nevoie sa depuna faliment

Fisker a oprit productia timp de 6 saptamani si nu a cerut plata dobanzii de aproximativ 8,4 milioane de dolari saptamana trecuta.



Sursa: forbes.com


Fisker intrerupe productia pentru urmatoarele sase saptamani, deoarece producatorul de vehicule electrice incearca sa limiteze stocurile si sa evite eventuala obligatie de a depune faliment.


Compania nu a efectuat o plata obligatorie a dobanzii de aproximativ 8,4 milioane de dolari saptamana trecuta pentru bancnotele sale convertibile negarantate scadente in 2026, potrivit unui dosar de reglementare. Fisker a declarat ca s-ar putea sa nu-si poata indeplini obligatiile de a-si achita datoria si „ar putea avea nevoie sa caute protectie in temeiul legilor aplicabile privind falimentul”.


Luni, Fisker a mai spus ca intentioneaza sa stranga pana la 150 de milioane de dolari printr-un acord de finantare incheiat cu detinatorul bancnotelor sale convertibile, incepand din 2025. Nu a identificat investitorul existent si a spus ca finantarea va fi organizata in patru transe.


Fisker isi construieste crossover-ul electric Ocean sub contract cu asamblatorul Magna Steyr in Graz, Austria. Nu a existat niciun comentariu imediat din partea unei purtatoare de cuvant a firmei-mama din Canada, Magna International.


Sursa: topgear.com


Dezvaluirile subliniaza circumstantele ingrozitoare pentru Fisker, dupa ce la sfarsitul lunii trecute a declarat ca exista indoieli substantiale cu privire la capacitatea sa de a ramane in afaceri. Compania a declarat pe 29 februarie ca isi va reduce forta de munca cu 15% si s-a confruntat cu probleme de productie, probleme tehnice si critici din partea vanzatorilor in lipsa.


Fisker a spus ca ramane in negocieri cu „un mare producator auto” cu privire la o potentiala investitie si un parteneriat de dezvoltare comuna. Bloomberg si Reuters au raportat la inceputul acestei luni ca producatorul a purtat discutii cu Nissan din Japonia.


In declaratia sa, Fisker a adaugat spunand ca are in stoc aproximativ 4.700 de vehicule in valoare de peste 200 de milioane de dolari. Intrerupe productia incepand cu aceasta saptamana pentru a-si vinde oferta de vehicule electrice deja construite.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA