Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Ford renunta la modelul de vanzari directe in Europa

Ford a amanat deja introducerea vanzarilor directe pana in 2026 si la reteaua de retail.



Sursa: cnbc.com


Ford a renuntat la planul de a-si converti reteaua europeana de retail la modelul agentiei de vanzare directa, potrivit unui raport.


Acum, producatorul de automobile abandoneaza complet sistemul si, in schimb, dezvolta un model de „franciza avansata””, a declarat Anna Lena Strigel, sefa de vanzari de vehicule electrice Ford pentru Europa, pentru revista britanica Autocar.


Ford a refuzat sa comenteze raportul. „Nu putem oferi detalii concrete despre planurile noastre”, a declarat un purtator de cuvant Ford pentru publicatia Automobilwoche pentru Automotive News Europe.


De asemenea, reprezentantii dealerilor Ford au refuzat sa comenteze, deoarece nu a existat nicio declaratie oficiala din partea producatorului auto. Ford le-a spus retailerilor sai din Germania ca schimbarea va fi amanata si nu va fi finalizata pana in 2030.


Ford isi va reduce in continuare reteaua de dealeri europeni, deoarece se concentreaza pe SUV-uri la preturi mai mari si pe camionete comerciale profitabile inainte de tranzitia sa de a deveni o marca numai electrica in Europa.


Producatorii de automobile au incercat sa introduca modelul de agentie pe pietele lor europene pentru a standardiza vanzarile online si achizitiile personale in showroom-uri. Tranzitia a intampinat opozitia dealerilor care primesc o taxa fixa ​​pentru o vanzare in cadrul sistemului de agentie in loc de plata unui comision variabil.


In cadrul sistemului de agentie, producatorii auto fac direct clientii.


Sursa: media.ford.com


Companii precum Stellantis, BMW, Audi si Jaguar Land Rover si-au intarziat sau si-au revizuit planurile pentru vanzarile agentiei.


Stellantis revizuieste lansarea modelului sau de distributie a agentiilor in Europa, dupa ce programele pilot din Austria, Belgia/Luxemburg si Tarile de Jos au fost oprite din cauza unor probleme IT.


Marca BMW Mini a amanat introducerea modelului de agentie de vanzare cu amanuntul in Germania din cauza unor probleme IT.


In Marea Britanie, Audi a amanat introducerea vanzarilor prin agentie dupa opozitia dealerilor, a informat revista Car Dealer.


Jaguar Land Rover si-a abandonat planul de vanzari la agentie, a mai informat revista Car Dealer.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA