Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Cele mai importante rezultate din vanzarile din martie din Europa

BMW si Renault sunt pe primele locuri in Europa, Audi si Tesla nu. Brandurile chineze au castigat cota, 38 de producatori auto au fost in zona de vanzari in crestere, dar 35 de producatori au inregistrat scaderi de volum.



Sursa: media.renault.com


BMW si Renault au fost marii invingatori in martie, in timp ce Audi si Tesla au avut provocari. Brandurile chineze si-au crescut cota de piata combinata peste 4% pentru prima data si au fost aproape la fel de multi castigatori ai vanzarilor producatorilor de automobile, cat si perdanti intr-o luna in care volumul total a scazut cu aproape 3%.


Acestea au fost concluziile cheie din cifrele din martie pentru Europa de la cercetatorul de piata Dataforce.


Vanzarile BMW de 8,2% au crescut la 77.912, pe locul 3, in martie, de la locul 6 in aceeasi luna a anului trecut.


Producatorul german de automobile a primit o crestere de la Seria 1, cu 13%, pana la 10.704 unitati, luna trecuta.


Cresterea cu 5,9% a vanzarilor Renault, la 66.327, a urcat pe locul 5 in general in martie, de la locul 8 in aceeasi luna a anului trecut.


Constructorul francez a primit un impuls de la masina mica Clio, in crestere cu 28%, pana la 22.098 luna trecuta, fiind pe locul 6 al vanzarilor in Europa in martie, conform datelor preliminare ale Dataforce, reprezentand 96% din vanzarile din Uniunea Europeana, tarile EFTA. si Marea Britanie.


Luna nu a fost la fel de reusita pentru Audi si Tesla.


Volumul Audi a scazut cu 20% la 63.688 de unitati. Reducerea a coborat pe Audi pe locul 7 in vanzarile totale luna trecuta, dupa ce a ocupat locul trei in martie 2023.


Sursa: autoexpress.co.uk


Vanzarile Tesla au scazut cu 36%, pana la 37.937 de unitati, doborand-o pe locul 16 in general fata de locul 10 in a treia luna a anului 2023.


Producatorii de automobile chinezi, impreuna cu marcile cu proprietari chinezi, si-au crescut cota de piata combinata la 4,3% in martie, in crestere de la 3,9% in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit cifrelor preliminare ale Dataforce.


In ceea ce priveste vanzarile, producatorii auto chinezi au avut un volum de 57.400 de unitati in martie fata de 53.871 de unitati in martie 2023.


BYD a fost unul dintre castigatori, crescand vanzarile la 2.620 luna trecuta, comparativ cu 430 in martie 2023. Xpeng si-a crescut vanzarile la 462 de la 11 in aceeasi luna a anului trecut. Aceste marci sunt inca mult in urma celui mai vandut producator de automobile chinez din Europa, SAIC MG, care a crescut vanzarile cu 10%, pana la 25.642 de unitati.


Luna trecuta, 38 de producatori auto si-au crescut vanzarile europene cu mai mult decat pe piata, in timp ce 35 de marci au incheiat a treia luna a anului cu scaderi de volum, potrivit Dataforce.


Zece producatori de automobile, inclusiv Omoda, Voyage si Zeekr din China, precum si Ineos Automotive, Lucid si Mitsubishi, au inregistrat castiguri procentuale de trei cifre sau mai mari.


Alte marci care au inregistrat cresteri puternice de vanzari luna trecuta au inclus Jaguar (+75%), Honda (+65%) si Lexus (+57%).


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA