Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Chevrolet Malibu ( 2012 – 2014 )

Poate ca nu a fost cea mai populara masina la noi in Europa, dar Chevrolet Malibu e un nume legendar in SUA. Chevrolet Malibu – Inna lumii auto.



Asta pentru ca Chevrolet Malibu e masina oficiala de inchiriat in SUA si este efectiv peste tot. La fel ca si muzica Innei, nu ai scapare. O vei gasi peste tot si iti vei da seama ca este foarte buna, doar ca in Europa nu o sa o auzi sau vezi prea des.


De ce?


Pentru ca e o masina americana cu o promovare foarte slaba si daca ar fi sa il compar spiritual cu o masina ar fi Phaeton-ul. Sa fim seriosi si onesti, Chevrolet in Europa a vandut in principal masini de spalat pe roti si Chevrolet Europa nu a avut treaba cu Chevrolet America de Nord la fel cum nu au treaba tamaia cu heroina si cum nici eu nu am treaba cu masinile si de fapt sunt un cofetar patiser si/sau tamplar. Chevrolet Europa s-a nascut din Daewoo si a continuat traditia Daewoo, avand in grila de program masini gen Spark, Lacetti sau Aveo, care au fost baza vanzarilor. Sigur, aveau si Captiva-ul care era un Antara de buget si care s-a vandut decent, dar grosul vanzarilor era dus in spate de Spark si Aveo. Iar peste astea statea Chevrolet Malibu, pe care nu l-a cumparat nimeni. Sa vinzi o berlina de marimea Touareg-ului in acelasi timp cu un Spark de 1 litru este ca si acum ai vinde VW Fox sau Lupo in acelasi timp cu VW Phaeton. A, stai. Si apoi vine si palitura de osanda – Chevrolet Malibu este construit pe platforma de Insignia si sa vii sa ceri 30,000 euro in 2012 pe un Insignia mai mare, asta inseamna sa fii ambitios.


 


Chevrolet Malibu side aproapemasini


Motoare Chevrolet Mailbu


Benzina



  • 2.0 Turbo LTG de 260 cai – Motorul asta se afla printre noi din 1433, cand a fost lansat pe Astra H si folosit in continuare si pe Astra J si pe Insignia si cumva a ajuns si pe Malibu. Practic, un Malibu 2.0T e un Insignia mai mare si mai luxos. Cat despre fiabilitate, motorul asta e proiectat la limitele de toleranta si e fiabil atata timp cat nu te apuci sa il modifici.

  • 2.4 MPI EcoTec de 165 cai – Nu a fost cel mai fiabil motor si nici clasa de impozit nu il ajuta prea mult, asa ca 2.4 EcoTec-ul va ramane uitat intr-un parc auto, unde va cersi constant dupa ulei, lanturi de distributie si galerii de admisie (daca e montat pe o masina 4×4).

  • 2.5 MPI EcoTec de 196 cai – E foarte putin probabil sa gasesti motorul asta la vanzare in Europa, dar daca reusesti cumva sa il gasesti, iti poti lua fara emotii sau stres. Spre deosebire de benzinarul turbo de 2 litri care e dus la limita existentei si totusi se mentine fiabil, benzinarul de 2.5 este un motor american. Aspirat, nu foarte agil dar indestructibil. Sacrifica performantele pentru fiabilitate si categoric e cel mai bun motor pe benzina pentru Malibu, care nu e o masina sport si nu are nevoie de golaneala la fel cum nici eu nu am nevoie de pastilele pe care mi le-a recomandat psihiatrul.


DIesel


2.0 VDCi de 158 cai – Realistic asta e motorul cel mai popular in Europa pentru ca benzinarele nu sunt asa la moda la noi, mai ales pe berlinele de clasa medie si mare. Asa ca avem acelasi 2.0 VM Motori dezvoltat de catre Chevrolet si in colaborare cu Hyundai / Kia, care a inceput ca un motor de barca. Fiabil, lent si se aude constant a pietris cazand din roaba, dar macar e un motor decent pentru Malibu. Si nu, nu este motorul de pe Insignia.


Hibrid


2.4 EcoTec Hirid de 180 cai – Acelasi 2.4 EcoTec, dar cu un motoras electric de 15 cai putere si pe care nu l-a cumparat nimeni.


 


Chevrolet Malibu rear aproapemasini


Probleme Generale Chevrolet Malibu



  • Farurile se prajesc repede si bara fata trebuie scoasa ca sa poti ajunge la faruri. Ai putea spune ca americanii au un fetish bizar in a monta piese uzuale in locuri total ne-uzuale, indiferent ca vorbim despre Dodge sau Chevrolet sau Ford.

  • Ai sa ramai surprins mai ceva decat nevasta lui Vali Vijelie atunci cand a aflat pentru a 43-a oara ca o inseala, cand ai sa afli ca Chevrolet Malibu e o masina exotica si multe piese se vor gasi greu si doar pe original. Practic, e atat de exotica la noi in Romanistan incat primarul din Baia Mare a vrut sa construiasca un zid in jurul masinii. 


 


Chevrolet Malibu front aproapemasini


Verdict Chevrolet Malibu


Nu s-a vandut neaparat, dar nici Chevrolet nu a avut planuri prea mari cu Malibu in Europa. Daca in America de Nord si in Australia Chevrolet Malibu a fost masina oficiala a firmelor de inchirieri, in Europa a fost o curiozitate care a venit sa inlocuiasca Epica, alt Chevrolet despre care nu stie nimeni nimic. Dar daca gasesti unul si nu stii nimic despre el, ia-l cu incredere. La revedere domnule prim ministru!


Ce motoare recomand? Pentru benzina 2.5-ul aspirat de 197 cai e tot motorul de care ai nevoie, desi cel mai probabil vei gasi si vei cumpara dieselul de 2 litri si 160 de cai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA