Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Chevrolet Lacetti ( 2003 – 2009 )

Chevrolet Lacetti, genul de masina unde pretul de pe olx sau marketplace este in lei si nu este o greseala sau o limitare a sistemului. Chiar e genul de masina pe care o cumperi cu cativa lei.



Asta pentru ca pana in 2004 s-a numit Daewoo Nubira dar in 2004 s-a schimbat in Lacetti. Chevrolet Lacetti e defapt o Nubira care a prins timpuri noi, cand Daewoo inca era liber pe strazi si nu incepuse tirania celor de la GM Korea. Asa ca predecesorul lui Cruze, care se intampla sa fie si un Astra mai ieftin, se vroia a fi un Daewoo pretabil si pentru piata europeana. Doar ca pe atunci GM vindea efectiv masini de spalat pe roti, iar Chevrolet Lacetti intra in categoria de aproape masini.


Numai ca lucrurile nu sunt asa de negre si situatia nu este asa de maro ca atunci cand iti scapi besina pe jos, pentru ca da, Chevrolet Lacetti e o masina ieftina pentru ca a fost o masina ieftina. Lacetti incepea de la 12,100 da dolari (beHeHeHe) pentru versiunea compacta, 12,500 da dolari pentru berlina si 13,400 pentru versiunea dric iar capatul de linie era undeva pe la 19,000 da dolari. Poate ca iti pare foarte multi bani in 2003, dar daca vrei un sut in testicule si o doza de nostalgie, am gasit acest link cu promotia pentru Opel Astra H clasic 1.6 benzina, care incepea de la 9.850 euro cu 3 prime de casa incluse deci tot in zona 11-12,000 euro se ducea. Un Golf IV 1.9 TDI in echipare Ocean incepea de la 20,100 de euro si sunt cam din aceeasi perioada. Da, Lacetti costa jumate fata de Golf dar e oare jumate de masina?


Daca era vorba despre masina noua, probabil ca merita sa il cumperi pentru ca erau totusi 10,000 euro diferenta, iar in 2003 puteai cumpara un apartament cu 3 camere in Pipera cu 10,000 euro, pe cand astazi cu 10,000 euro poti cumpara doar o clantza in Pipera.


Daca e vorba despre masini second-hand in schimb, adica despre ce deliram aici, nu sunt convins. Sigur, un Lacetti costa cat un Golf IV dar Golf IV s-a oprit in 2004 iar Lacetti prin 2009 deci poti cumpara o masina din 2009 la acelasi pret cu Golf IV din 2004, dar vorbim despre segmente de dreapta diferite. Asa ca am sa il compar cu Opel Astra G, masina pe baza caruia s-a construit Lacetti-ul. Preturile sunt aproximativ aceleasi, dar Astra G-ul e o masina ceva mai solida si categoric vei gasi mai usor piese din dezmembrari, pentru ca in zona asta de pret piesele noi de obicei ies din discutie. Si apoi mai vine o lovitura, fix din ograda Chevrolet, pentru ca daca vrei un Lacetti pe benzina, iesi mai bine cu un Aveo. Asadar, cu ce mai ramane Lacetti?


Chevrolet Lacetti front side aproapemasini


Motoare Chevrolet Lacetti


Benzina



  • 1.4 MPI E-Tec II de 93 cai – Motorul de baza de pe Lacetti practic e motorul Family I de la Opel / GM, cumparat sub licenta si ansamblat de catre Daewoo. Pas.

  • 1.6 MPI Family I de 109 cai – Aici avem un motor Opel get-beget, iar daca stim ceva despre motoarele vechi de la Opel care functioneaza cu benzina, este ca baga ulei talpa si musca din ECU la fel cum musca Sosoaca din dusmani si Nikita din fraieri. Daca ai de gand sa pleci in vacanta, ia si 2-3 ECU cu tine de rezerva.

  • 1.8 MPI Family II de 120 cai – La fel, dar mai mare. Oricum nu cred ca l-a cumparat nimeni, pentru ca acei 10 cai in plus nu justificau diferenta de pret, la fel cum si psihiatrul mi-a spus ca nu am justificare pentru ce fac. Sau era discernamant? Sigur, mai primeai si niste dotari in plus, dar atunci cand esti interesat de una din cele mai ieftine masini de pe piata, optiunile sunt irelefante.

  • 2.0 MPI D-TEC X20SED si U20SED de 121 si 130 cai – A fost folosit doar pe Nubira pana in 2004, dar macar a fost dezvoltat de catre Holden. Ma rog, au imbunatatit un motor lansat in 1987 pe Opel Manta si apoi l-au vandut la coreeni. Nu trebuie sa fii absolvent al facultatii de ursarie si jmekerie ca sa iti dai seama mai departe.


Diesel


2.0 VM Motori RA 420 de 121 cai – Motorul de barca VM Motori folosit de catre Daewoo, Dodge, Jeep, GM, Chevrolet, Kia si Hyundai. Un fel de bicicleta a satului, si singurul motiv real pentru care merita sa te uiti la Lacetti. Sigur, motorul asta se aude a pietris cazand din roaba, dar va rezista mai mult decat restul masinii. Face mult zgomot si consuma putin pentru ca are o caroserie usoara de carat. Practic, un fel de pechinez pe roti. Sau o Corsa mai mare.


 


Chevrolet Lacetti rear aproapemasini


Probleme Generale Chevrolet Lacetti



  • Vizibilitate proasta la parcare pentru ca pilonii sunt mai grosi decat….stai, nu am voie sa zic asta.

  • Nu cred ca vei ramane impresionat sau macar masca cum a ramas Ciprian Marica atunci cand a fost prins in hotelul din Cluj, dar Chevrolet Lacetti sta foarte slab la nivelul dotari. Dar atunci cand ai un buget de 1,000-1,500 euro pentru o masina, chiar mai au relevanta dotarile?

  • Ce are relevanta in schimb e modul de intretinere al masinii si starea masinii. Iar aici aplicatiile de kilometraj, istoricul masinii, cartea service si alte prostii prin care te minti singur ca ai cumparat o masina noua la pret de nimic, nu se aplica. Chevrolet Lacetti e ca mine – se repara doar din dezmembrari, doar cand nu se mai poate si intotdeauna se va alege cea mai ieftina varianta. Asa ca nu iti fa asteptari de masina noua, ci doar functionala.

  • Benzinarele consuma benzina talpa pentru ca sunt motoare vechi si ineficiente, iar daca ai gasit cumva si o automata functionala, atunci consumul se suie pe fundul Lelii – cantec voinicesc.


 


Chevrolet Lacetti front hatchback aproapemasini


 


Verdict Chevrolet Lacetti


Daca ai un buget de maxim 1500 euro si vrei o masina de naveta si atat, Chevrolet Lacetti e o alegere decenta. Nu e cea mai buna, dar e o alegere decenta. Nu se strica mare lucru pentru ca nu are ce sa se strice, iar versiunea break e foarte multa tabla pentru foarte putini bani. Si e chiar fiabila, spre deosebire de alte masini de tip cantina studenteasca cum ar fi Mondeo unde pica injectoarele sau Sharan unde pica tot. Asa ca daca vrei o masina ieftina si decenta, Chevrolet Lacetti e o alegere foarte buna. In special in versiune break.


Ce motoare recomand? Pentru benzina 1.6 MPI-ul de 109 cai, dar cel mai bun motor pentru Lacetti e dieselul de 2 litri si 121 cai. Si daca il gasesti si in versiune break, chiar ai o masina foarte buna pe bani putini. De fapt, doar in combinatia asta as cauta Lacetti.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA