Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Veniturile Stellantis au scazut cu 12% in primul trimestru

Declinul Stellantis pentru acest trimestru reflecta o tranzitie la noi modele, a spus CFO Natalie Knight.



Sursa: media.stellantis.com


In Europa, veniturile au scazut cu 13%, iar livrarile au scazut cu 6% din cauza vanzarilor mai scazute de modele precum Peugeot 3008, Fiat 500 si Opel Mokka.


Stellantis a declarat ca veniturile sale au scazut cu 12% in primul trimestru al anului din cauza volumelor mai scazute, a mixului nefavorabil de produse si a dinamicii valutare, partial echilibrate de puterea „ferma” a preturilor.


Livrarile consolidate au scazut cu 10% in trimestrul respectiv, la 1,335 milioane de unitati, a spus Stellantis intr-un comunicat.


CFO Natalie Knight a declarat marti ca livrarile si veniturile au fost afectate de tranzitia catre noul portofoliu de produse al grupului, bazat pe noi platforme, si ca Stellantis reduce stocurile „pentru a consolida preturile noastre relative puternice inainte de lansarea produsului nostru nou sau in regiuni cheie”.


Tranzitiile cheie ale modelelor din Europa includ noile generatii de SUV-uri compacte si medii Peugeot 3008 si 5008, inclusiv versiuni EV ale ambelor, si masini mici si SUV-uri Citroen C3 si C3 Aircross, de asemenea, cu optiuni EV la pret redus.


Venitul net a fost de 41,7 miliarde de euro (44,6 miliarde de dolari) in perioada ianuarie-martie, sub asteptarile analistilor de 42,6 miliarde de euro, potrivit unui sondaj Reuters.


Analistii de la Jefferies au spus intr-o nota ca veniturile sub consens s-au datorat in mare parte performantei trimestriale din Europa, unde atat volumul, cat si pretul si mixul de produse au fost mai slabe decat se astepta. Capacitatea neta de stabilire a preturilor a fost „mai rezistenta” in alte regiuni, au adaugat ei.


Sursa: media.stellantis.com


Knight a spus ca grupul este increzator ca un plan pentru 25 de noi modele sau lansari de facelift in 2024, inclusiv pentru 18 vehicule electrice, va ajuta Stellantis „sa-si imbunatateasca cresterea si profitabilitatea in a doua jumatate a anului.


In regiunea extinsa a Europei, care include Turcia si Eurasia, transporturile au scazut cu 6%, pana la 615.000, in timp ce veniturile nete au scazut cu 13%, pana la 16,1 miliarde EUR.


Volumele mai scazute s-au datorat in principal scaderilor vanzarilor pentru Peugeot 3008 inainte de lansarea noului model, SUV-ul mic Opel Mokka si Fiat 500, a spus Stellantis.


Knight a afirmat indrumarile Stellantis pentru intregul an privind marja de venit operational ajustata cu doua cifre si fluxul de numerar liber pozitiv. Ea a spus ca un program accelerat de lansari de produse, inclusiv modele „blockbuster”, cum ar fi Ram 1500 si Rev EV, va crea impuls pe masura ce anul trece.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA