Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Subaru Outback III ( 2004 – 2009 )

Unii ii spun Subaru Outback III. Unii ii spun Subaru Legacy. Unii ii spun Subaru Legacy vagon. Iar cei de la ErDeesh telecomunicatii imi spun sa nu fiu bou vagon, alege Erdeesh. Ca sa nu fii epiderma organului genital masculin in parohie.



Asta pentru ca in America de Nord, piata de baza pentru Subaru Outback III, acest break de zapada s-a vandut sub numele de Subaru Legacy Outback in Europa si in Japonia. Doar ca in Europa s-a vandut si drept Subaru Legacy, care era varianta berlina si nu cred ca are rost sa fac un articol separat pentru Subaru Legacy, pentru ca sunt efectiv aceeasi masina. Dar macar nu e la fel de confuz ca degeneratia anterioara, unde se vindea si drept Impreza Outback.


La fel ca si degeneratia anterioara in schimb, avem in continuare o garda la sol de 20-22 cm (in functie de tara unde te afli) si aproximativ aceleasi motoare, singurul intrus notabil fiind faimosul 2.0 boxer diesel, care i-a fracturat iremediabil picioarele lui Subaru in Europa. Dar macar generatia asta de Outback nu a prins prea mult din mania diesel si Subaru Outback III inca este o masina capabila de teren.


Doar ca, la fel ca si Catalin Stefan Ion in melodia In Focuri, Subaru Outback III are dubla personalitate si o dezvolta pe a treia, asta pentru ca Outback si Legacy sunt aceeasi Marie dar cu alta caroserie si nu vad rostul pentru doua articole separate, la fel cum nu vad nici rostul hartiei igienice cu arome, nu vad nici rostul muncii mele aici, nu vad rostul nici pitzipoancelor care sunt angajate la emisiuni doar pentru a dansa si a da bine pa sticla si nu vad nici rostul de la gresie pentru ca aparent meseriasul nu o stiut el mai bine.


Si totusi, aceasta caroserie face diferenta la fel cum face altarul cu Simona Patruleasa, din casa mea. Ma rog, de sub podul unde stau. Sau, daca esti nascut dupa 2000, in curte da, e plaja mea, hai veniti cu toti la plaja in curtea mea. Prilej pentru a te schimba, un cocktail a savura, n-ai aflat ca totul este asigurat? Te poti da cu parasuta sau de vrei cu pluta, nu care cumva sa faceti asa.  Desi, daca esti nascut dupa 2000, de ce te-ai uita la Subaru Outback III?


Revenind la subiect, erect, direct, Pa-pa-parazitii in efect. Subaru Legacy, versiunea berlina, e mai degraba un Impreza cu portbagaj si multa lume l-a cumparat pentru ca e un Impreza cu portbagaj. Cu alte cuvinte fuge pe asfalt, fuge pe zapada si poate fi tunat si totusi poti pastra si portbagajul in care sa iti pui tunul de bass si naveta de Mountain Dew. Iar Subaru Outback, versiunea break, e mai degraba un Forester mai lung pentru ca nimeni nu cumpara Outback pentru liniute pe strada si pentru ciuning. Nu, tu cumperi un Outback pentru ca un Forester e prea mic pentru cortul, ski-urile, paletul de bere, blana ursului pe care il vei vana, ukulele-ul la care vei canta la foc de tabara ca sa impresionezi alti muntomani ca si tie care isi fac nevoile intr-o groapa dar care totusi si-au luat hartie igienca cu arome pentru ca doar gecile de pe ei costa cat un hectar de padure.


 


Subaru Outback III side aproapemasini


Motoare Subaru Outback III


Benzina



  • 2.5 H4 BP9 de 175 cai – Incepem cu cel mai de bun simt motor de pe Outback III si singurul pe care merita sa il cumperi, realistic vorbind. Sigur, si motorul asta are probleme la racire si va arde garnitura de chiuloasa, dar macar e singurul motor viabil din lista.

  • 2.5 Turbo H4 EJ255 de 243 cai – Asta pentru ca deliciosul 2.5 Turbo EJ255 luat de pe Impreza a fost luat de pe Outback si pus inapoi pe Impreza asa ca mult noroc ca sa gasesti unul. Si daca gasesti unul, fii pregatit sa platesti cat pentru doua (sau doo) Porsche Cayenne 3.2 benzina. Si probabil va consuma mai mult decat doua Cayenne 3.2 la un loc.

  • 3.0 H6 EZ30D de 245 cai – Ahh, motorul de pe Tribeca. Trebuie sa vrei sa fii milionar ca sa ai motorizarea asta, sau cel putin de asta probabil ca Virgil Iantu si-a luat Subaru Tribeca. Dar asta nu inseamna ca neaparat sa iti iei si tu H6-ele pe Outback, dar voi vorbi despre asta in sectiunea de probleme generale.


Diesel


2.0d EE20 de 150 cai – Nu. Dar macar stii ca sansele de a gasi un Outback III 2.0 diesel sunt la fel de mari ca Roxana Ionescu sa raspunda in comentarii la acest articol. Asta pentru ca motorul diesel boxer isi rupe pistoanele de parca ar fi un elev la Beach Please, si probabil ca toate s-au stricat intre timp.


 


Subaru Outback III interior aproapemasini


Probleme Generale Subaru Outback III



  • Am vorbit despre motorul diesel ca e la fel de bun ca o bere scapata pe jos, iar acum a venit momentul sa vorbim despre motoarele pe benzina. Sonda Lambda, garnitura de chiuloasa arsa pentru ca sistemul de racire e insuficient ca salariul si consumul de ulei talpa. A da, si Sistemul VVT-i, care la Subaru este numeste AVCS ( Active Valve Control System ), se uzeaza prematur si masina o sa tremure la relanti si nu o sa aiba putere pana in 3,000 de turatii.

  • Bucsele pe fata cedeaza la fel cum am cedat si eu presiunii sociale si a plangerilor de la munca si am decis sa ma spal.

  • Cutiile automate si manuale sunt dependente de ulei curat asa ca schimba-l la fiecare a doua pornire.


 


 


Subaru Outback III front aproapemasini


Verdict Subaru Outback III


Nu a fost cel mai memorabil episod din istoria Outback-ului in Europa, dar cu siguranta e o masina pe care merita sa o incerci. Pentru ca e la fel de capabil ca un Forester, doar ca poti incarca mult mai mult in Outback. Sigur, un Forester te va duce pe varful Peleaga, dar un Outback te va duce pe varful Peleaga si pe tine cat si pe corturile, ski-urile, prietenii tai cu geci de firma care costa mai mult decat Outback-ul si care valoreaza cat un hectar de padure. As scrie mai multe, dar nu stiu cata lume va fi interesata de Subaru Outback III.


Ce motoare recomand? Pentru benzina 2.5-ul aspirat de 175 cai, iar pentru diesel tot benzina 2.5 aspirat de 175 cai.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA