Noile vehicule multimotor Grandland si Frontera completeaza prima faza de electrificare a marcii Stellantis.
Marca Opel de la Stellantis isi mentine planul de a lansa doar modele complet electrice incepand de anul viitor, in ciuda unei incetiniri a cererii de vehicule electrice in Europa, cel mai vizibil pe piata sa de origine germana.
CEO-ul Opel, Florian Huettl, a declarat ca producatorul auto „crede cu fermitate” ca electromobilitatea este cea mai buna cale de a raspandi cat mai larg posibil mobilitatea fara emisii.
„Obiectivul nostru este intr-adevar sa facem aceste masini accesibile pentru o baza mai larga de clienti”, a declarat Huettl pentru Automotive News Europe.
Huettl a vorbit luni in marginea unui eveniment aici pentru lansarea versiunii complet electrice a SUV-ului mic Frontera.
Preturile pentru EV cu o autonomie de 300 km (186 mile) vor incepe de la 29.000 de euro in Germania. Va fi lansata si o versiune mai scumpa de 400 km. SUV-ul Mokka mai mic, complet electric, incepe de la 35.000 de euro in Germania.
Frontera, care inlocuieste Crossland in gama Opel, va avea si o versiune mild hybrid cu un motor pe benzina de 1,2 litri si un motor electric de 21 de kilowati, incepand de la 24.000 de euro.
Desi Opel va putea folosi platformele multi-energetice ale Stellantis, cum ar fi STLA Medium, pentru viitoarele sale lansari de produse, marca isi mentine planul de a oferi numai sisteme de propulsie complet electrice incepand cu 2025, a spus Huettl.
„Cu Frontera si noul Grandland, terminam prima faza de electrificare la Opel, unde coexista propulsoare electrice si cu combustie”, a spus Huettl.
Opel are acum o gama foarte tanara, proaspata, cu platforme multi-energetice ale caror versiuni BEV ofera suficienta autonomie electrica pentru a permite conducerea pe autostrada, a adaugat el.
„Vom merge mai departe cu urmatoarea generatie de modele Opel care va fi doar electrica. Am dat un exemplu bun cu conceptul Experimental”, a spus Huettl. Opel a dezvaluit conceptul Experimental complet electric la salonul IAA Mobility 2023 de la Munchen, in septembrie.
„Opel ii place sa lucreze cu masini concept si sa le transforme in realitate. Experimental arata urmatorul pas in planurile noastre de a merge complet electric cu modelele viitoare”, a spus Huettl.
Anul trecut, Opel si-a crescut vanzarile globale cu 15%, pana la 670.000 de unitati. Vanzarile de vehicule complet electrice au crescut cu 22%, ajungand la o cota de 15% din volumul total al marcii.
SUV-ul mic Mokka a avut cea mai mare pondere a vanzarilor de energie electrica, aproape de 30 la suta, inaintea masinii mici Corsa cu 20 la suta. Versiunea electrica cu baterie a masinii compacte Astra a fost introdusa la sfarsitul anului trecut si continua sa creasca.
Noul Grandland, care a fost lansat in urma cu trei saptamani in Germania, are variante ICE, plug-in hybrid si BEV. Grandland si Crossland de iesire au fost oferite doar cu sisteme de propulsie ICE, inclusiv hibrizi.
Huettl este increzator ca Opel va creste in mod constant ponderea vanzarilor de electrice datorita unei game extinse de vehicule electrice.
In efortul sau de a face electromobilitatea accesibila unei baze mai largi de clienti, Opel lucreaza la un nou model electric accesibil, care va incepe de la aproximativ 25.000 de euro, spune Huettl. Cel mai mic BEV al Opel, Corsa electric porneste cu putin sub 30.000 de euro in Germania.
Huettl nu a oferit mai multe detalii despre masina electrica de buget care va fi pozitionata sub Corsa. Se asteapta sa fie o versiune hatchback a Frontera si sa imparta arhitectura Smart Car a lui Stellantis, care sta la baza lui Citroen eC3. EC3 a fost lansat anul trecut, incepand de la 24.300 EUR, cu o versiune cu gama mai scurta, la pretul de 19.990 EUR, care urmeaza sa fie la inceputul lui 2025.
Similar Articles
16 May 2024
achizitie , baterie , baterie auto , electric , stiri , stiri auto , aproape masini , stellantis , europa , UE