Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Fondatorul BYD spune ca Europa si SUA se tem de vehiculele electrice chinezesti

Fondatorul BYD, Wang Chuanfu a spus ca reactia Occidentului este o dovada a fortei industriei auto din China.



Sursa: electrek.co


Tarile straine se tem de vehiculele electrice chinezesti, a declarat presedintele BYD, Wang Chuanfu, intr-o abordare a eforturilor europene si americane de a restrange importurile de masini produse din China.


„Exista multe exemple de politicieni din alte tari care sunt ingrijorati de vehiculele electrice din China”, a spus Wang vineri intr-un discurs la un summit al industriei din orasul Chongqing din sud-vestul Chinei.


Fondatorul miliardarului in varsta de 58 de ani al celei mai mari companii auto din China a declarat ca reactia tarilor occidentale este o dovada a fortei industriei auto din China.


Se asteapta ca Uniunea Europeana sa dezvaluie tarife in saptamanile urmatoare care vizeaza masinile electrice chinezesti in urma unei anchete privind subventiile Beijingului pentru vehicule electrice, o miscare care va afecta probabil numarul mic, dar in crestere de importuri in Europa.


China a sugerat ca va riposta cu propriile tarife vamale de 25%, pe masura ce tensiunile comerciale continua sa creasca.


Vehiculele electrice produse de marci chineze precum MG si BYD au reprezentat putin sub 9% din vehiculele electrice cu baterii vandute in Europa anul trecut, potrivit Dataforce.


Acesta va creste la aproximativ o cincime pana in 2027, a declarat grupul de lobby Transport & Environment in martie.


BYD a devenit un jucator dominant in industria vehiculelor electrice, dupa ce a oprit productia de masini exclusiv cu motoare cu ardere la inceputul anului 2022.


Sursa: euro.eseuro.com


Pana anul trecut, gigantul auto din Shenzhen a produs si vandut 3 milioane de vehicule electrice si hybride plug-in, trecand in topul celor 10 producatori auto la nivel mondial dupa vanzari.


In discursul sau de vineri, Wang a cerut industriei sa accepte o concurenta mai mare daca doreste sa gestioneze tranzitia la vehiculele electrice.


In ultimele luni, BYD a condus un nou razboi al preturilor in China, reducand costurile vehiculelor electrice si hibrizilor plug-in peste tot.


Compania a vizat producatorii auto traditionali precum Toyota si Volkswagen Group, cu sloganul „electricitatea este mai ieftina decat petrolul”.


Wang a adaugat ca vehiculele electrice si hybrid plug-in sunt pe cale sa depaseasca motoarele conventionale. „Aceasta este tendinta suprema si de neoprit”, a spus acesta.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA