Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Nio sugereaza cresterea preturilor in urma deciziei UE privind vehiculele electrice

Confirmarea de catre UE a noilor tarife pentru vehiculele electrice importate din China, cum ar fi Nio sau MG, creste tensiunile cu Beijingul in cel mai mare impas comercial de pana acum la Bruxelles.



Sursa: ev-database.org


MG si Nio au sugerat ca ar putea creste preturile europene la masinile lor construite in China, ca urmare a deciziei Uniunii Europene de a confirma taxele pentru vehiculele electrice chinezesti importate, in timp ce marca Renault, cu buget redus, Dacia, a spus ca nu va creste preturile la minicarul electric Spring exportat in Europa din China.


UE va impune noi taxe de pana la 37,6% incepand cu 5 iulie la importurile de vehicule electrice fabricate in China, crescand tensiunile cu Beijingul.


Nio, care vinde berlina de lux ET7 in Europa, a declarat ca ar putea ajusta preturile masinilor sale in Europa ca urmare a deciziei.


Un purtator de cuvant al MG in Franta a declarat ca producatorul auto are suficiente vehicule in stoc „pentru a rezista pana in noiembrie fara a creste preturile”, referindu-se in special la modelul MG4.


Country managerul MG pentru Italia, Andrea Bartolomeo, a declarat ca „deocamdata” marca nu planuieste nicio actiune de pret pentru gama sa de masini din tara.


Dacia nu intentioneaza sa ridice preturile pentru Spring pe termen scurt.


Proprietarul MG SAIC se va confrunta cu o penalizare de 37,6%, Geely se va confrunta cu taxe de 19,9% si BYD 17,4%, a declarat UE pe 4 iulie, in urma investigatiei sale privind presupusele subventii neloiale oferite producatorilor de vehicule electrice din China.


Tesla, BMW si alti producatori de automobile despre care UE a spus ca au cooperat cu ancheta sa anti-subventie vor fi supusi unor tarife de 20,8%. Tesla exporta Model 3 in Europa din China, iar BMW exporta SUV-ul electric iX3.


Sursa: electrive.com


Tarifele sunt in plus fata de taxa standard de 10% a UE la importurile de masini.


Luna trecuta, Tesla a sfatuit potentialii cumparatori de masini sa ia livrarea berlinelor Model 3 inainte de cresterea asteptata a preturilor incepand din iulie. Producatorul auto a cerut sa fie supus unui tarif mai mic decat alti producatori, argumentand ca a beneficiat de un sprijin de stat mai putin substantial.


Taxele provizorii sunt concepute pentru a preveni ceea ce presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a spus ca este o amenintare de inundatii de vehicule electrice ieftine in Europa, construite cu subventii de stat.


Ancheta anti-subventie mai are aproape patru luni de derulat. La finalul acesteia, Comisia, componenta executiva a UE, ar putea propune „indatoriri determinate”, care se aplica de obicei timp de cinci ani.


Asociatia germana a industriei auto VDA a cerut UE si China sa gaseasca o solutie pentru a evita un potential conflict comercial global.


„China joaca un rol decisiv intr-o transformare de succes catre electromobilitate si digitalizare, un conflict comercial ar periclita si aceasta transformare”, a spus VDA.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA