Aproape Masini

Acum avem si magazin online

BMW depaseste Mercedes si Audi in cursa EV

Livrarile de masini complet electrice in prima jumatate a anului au crescut cu 22% la BMW, dar au scazut cu 25% la Mercedes si au ramas neschimbate la Audi.



Sursa: press.bmwgroup.com


BMW si-a extins avantajul fata de rivalii germani in trecerea la vehiculele electrice, cu un salt in al doilea trimestru, cand  Mercedes-Benz  si Audi se luptau.


Livrarile de modele BMW alimentate cu baterii, cum ar fi i4 si iX1, au crescut cu 22% pana la 107.933 de unitati pana in iunie, comparativ cu acum un an, a declarat compania in 10 iulie. BMW a declarat ca portofoliul sau atractiv de produse a compensat o piata provocatoare.


Rezultatele au contrastat puternic cu cele ale Mercedes-Benz, care a declarat ca livrarile sale angro de autoturisme electrice au scazut cu 25%, la doar 45.800 de unitati. Producatorul auto din Stuttgart a invocat o cerere mai slaba in economiile majore si reduceri mari pe piata de vehicule electrice.


BMW depaseste tendinta din Europa, unde vanzarile de masini alimentate cu baterii s-au blocat sau au scazut ca pondere din totalul livrarilor in ultimele luni. Dupa ani de crestere, cererea de vehicule electrice s-a diminuat de cand guvernele au inceput sa reduca sau sa opreasca stimulentele financiare pentru achizitii.


Sursa: press.bmwgroup.com


La Audi, livrarile de vehicule electrice catre clienti in al doilea trimestru s-au mentinut la 41.000 de unitati, in timp ce Volkswagen Group a declarat ca vanzarile de vehicule electrice complet in Europa si SUA au scazut cu 15% in prima jumatate a acestui an. Cererea de vehicule electrice in China a fost mai puternica, crescand cu 45% in aceeasi perioada.


BMW se bazeaza pe vanzarile de vehicule electrice dupa ce a lansat mai multe modele noi de baterii, inclusiv berlina i4 de mare volum si mai recent, crossover-ul iX2. Producatorul auto a evoluat mai repede in schimbarea EV decat multi concurenti cu dezvoltarea masinii de oras i3, adunand o experienta mai profunda cu tehnologia bateriei si lucrand prin receptia mixta a modelului.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA