Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Pareri : Chevrolet Trax ( 2014 – 2022 )

Poate ca la noi in Europa e la fel de uitabil precum mancarea de la acum 3 nunti, dar pentru americanii Chevrolet Trax a fost o masina destul de importanta. Asa ca trebuie sa vedem neaparat daca merita cumparat unul.



La fel ca si in cazul duetului Captiva – Antara, Chevrolet Trax e versiunea de buget a lui Opel Mokka, una din cele mai bune cross-over-e la ora actuala, pentru genul de om care nu stie nimic despre masini si nici nu vrea sa stie. Vrea doar un cross-over bun, fiabil si accesibil. Desi, tehnic vorbind Chevrolet Trax e varul de la tara din tripleta Chevrolet Trax – Opel Mokka – Buick Encore, Mokka si Encore fiind versiunile mai de Doamnele ajuta.


Vine standard cu jante pe 16 ceea ce este perfect pentru cei care nu stiu nimic despre masini sau jante si ei nu stiu care e treaba cu inchii de pe janta pentru ca altfel au venit cu taxi maxi 30-40 de inch, cu cazmale, cu sape, cu toapoare, cu ce-o fi. Cu fiare d’alea de sa da co corent pa la urechi, am copil mic a-mi omori copilu hm faci atata pujkarie. Sigur, se vede diferenta de dotari si calitate dintre Trax si Mokka la fel cum se vede diferenta de dotari dintre Raluca Badulescu pre-operatie si Raluca Badulescu post-operatie, dar si Trax e cu 2-3000 euro mai ieftin pe piata SH decat Mokka, cel putin in momentul in care am redactat aceasta calamitate literara. Si la urma urmei, in momentul in care te uiti la Trax sau Mokka, te intereseaza un cross-over dar nu te intereseaza atat de mult incat te uiti si la dotari si la briz-brizuri la fel cu aceeasi pasionate cu care ma uit eu la Simona Patruleasa in fiecare zi, cand prezinta stirile.


Dar stati, gata, pana aici – nu se mai poate. Am spus ca Trax a fost o masina destul de importanta in America de Nord asa ca trebuie sa trec la treaba, dupa cum ma indeamna si doamna Maria Lataretutine sarba, dai bataie, si n-o lasa sa se inmoaie, si la stanga si la dreapta, uite cum se joaca fata, hop, una, si-alte doua, si-alte trei sa-i dam batai. Hop, una, si-alte doua, si-alte trei sa-i dam batai, pai una doi si-alte trei, salta sarba daca vrei, hop, una doua tot asa, salta sarba n-o lasa.


Chevrolet nu mai avea un cross-over compact din 2004, dar au decis totusi sa vanda Mokka-ul in Europa si Buick Encore pentru China si au adus cateva modele si in America de Nord, ca sa aiba si ei un cross-over compact in oferta. Dar ce sa vezi, Buick Encore si Opel Mokka s-au vandut. De fapt, s-au vandut atat de bine incat si competitia a venit cu reteta asta de cross-over compact, vezi Jeep Renegade. Asa ca americanii s-au gandit sa lanseze si o versiune de buget a lui Buick Encore si uite asa s-a nascut in 2015 Chevrolet Trax, 3 ani dupa Mokka si Encore. Si cateva au ajuns si in Europa. Si Trax s-a bucurat de un mini-succes, pentru ca incepea de la 20,100$ in SUA. De fapt, si Trax-ul actual incepe de la 20,400$  in SUA, si de aici incepi sa intelegi succesul acestei ciorbe de cartofi pe roti.


 


Chevrolet Trax facelift aproapemasini


Motoare Chevrolet Trax


Benzina



  • 1.4 Turbo A14NET de 140 cai – Motorul de baza si cel mai popular motor de la noi, motorul de 1.4 Turbo de la Opel a avut intradevar probleme la lansare, dar in 20-24 cel mai probabil nu vei gasi un Trax cu probleme pentru ca motorul asta a  avut parte de niste actualizari importante in 2016 si s-au rezolvat problemele specifice. In continuare, atentie la cel ulei pui si atentie la scurgerile de ulei, dar per total e un motor fiabil.

  • 1.6 MPI A16XER de 115 cai – Daca totusi traiesti in 1950 si iti este frica de turbine, atunci vechiul 1.6 benzina aspirat este pentru tine. Doar ca trebuie sa il gasesti, pentru ca e mai rar decat momentele mele de luciditate. Sau de momentele cand chilotul nu e intarit pe cu…Fiind un motor de generatie veche de la Opel, trebuie doar sa ai grija la consumul de ulei dar per total e un motor suficient de bun pentru tine. Daca a fost suficient de bun pentru taximetristii cu Astra si Cruze, e suficient de bun si pentru tine.


Diesel


1.7 CDTi A17DTS de 130 cai – Aici se vede diferenta principala dintre chilotul intarit si cel normal…nu, stai, nu asta….aici se vede diferenta dintre Trax si Mokka pentru ca Trax a avut doar vechiul diesel 1.7 la dispozitie si nu a primit si dieselul de 1.6 care l-a inlocuit. Un motor antic, de origine Isuzu, care a fost folosit inca de pe Astra G, acest motor de duba nu va fi ultimul cuvant in sportivitate dar macar e fiabil, pentru ca asta cauti in principal de la Mokka si Trax.


 


Chevrolet Trax side aproapemasini


Probleme Generale Chevrolet Trax



  • Portabgajul modest si vizibilitatea spate ar fi problemele principale ale lui Trax, dar daca ai absolvit scoala de soferi Dani Mocanu care spune ca intotdeauna te uiti inainte, niciodata inapoi, nu e o problema pentru tine. O problema pentru Trax este ca s-ar putea sa nu aiba senzori de parcare spate si e necesar sa montezi tu dupa.

  • E mai rar decat Mokka deci unele piese este posibil sa le gasesti mai greu sau doar pe original. Mai ales cand te gandesti ca Trax foloseste tabla diferita de Mokka.

  • E un produs Chevrolet / Opel si trebuie sa vorbesc despre cutia manuala M32 in 5 rapoarte, care nu este cea mai fiabila cutie posibil. Cutia manuala in 6 trepte si cutia automata in 6 trepte in schimb sunt in regula.


 


Chevrolet Trax rear aproapemasini


Verdict Chevrolet Trax


In timp ce imi faceam temele despre Trax, am citit un comentariu care spunea ca Chevrolet Trax este echivalentul al culorii bej. Si inteleg asta, pentru ca Trax este versiunea de buget a unui cross-over de buget. Dar daca esti genul de om care cauta un cross-over de buget, de ce sa platesti 2-3000 euro in plus pentru un Mokka, cand poti cumpara un Trax? Da, e mai saracacios, dar atunci cand cauti o masina de genul asta, chiar iti pasa?


 


Ce motoare recomand? Pentru benzina recomand benzinarul aspirat de 1.6 si 115 cai, daca reusesti sa il gasesti. Cat despre diesel, ai doar 1.7-ele disponibil si e bine asa.


Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA