ProLogium, in care Mercedes-Benz este un investitor, se bazeaza pe tehnologia sa de ultima generatie pentru a fi atractiva pentru producatorii de automobile chiar si pe fondul incetinirii pietei.
Producatorul taiwanez de baterii ProLogium Technology intentioneaza sa-si intensifice treptat fabrica de 5,2 miliarde de euro (5,7 miliarde de dolari) din Franta, deoarece cauta sa sporeasca eficienta si sa raspunda la o incetinire a vanzarilor de vehicule electrice, a declarat CEO-ul sau pentru Reuters.
ProLogium, companie privata, in care Mercedes-Benz este un investitor, se bazeaza pe tehnologia sa de ultima generatie pentru a fi atractiva pentru producatorii de automobile chiar si pe fondul incetinirii pietei, vanzarile de vehicule electrice noi in UE scazand cu 12% in mai.
„Nu vrem sa ne extindem prea repede”, a spus CEO Vincent Yang intr-un interviu la Forumul Mondial al Materialelor din Paris saptamana aceasta. „Va depinde de producatorii auto”.
Mai multi producatori de baterii din Europa au redus planurile de extindere, deoarece consumatorii asteapta modele mai accesibile.
Gigafabrica ProLogium, planificata sa fie construita in Dunkerque, in nordul Frantei, si sustinuta de investitii guvernamentale franceze, este inca pe cale sa inceapa constructia la sfarsitul acestui an sau inceputul lui 2025 si sa inceapa productia in 2027, a adaugat Yang.
Capacitatea finala a centralei Dunkerque ar trebui sa fie de 48 gigawati/ora, dar va incepe initial de la 2-4 GWh si va creste probabil la 8-16 GWh pana in 2030, a spus acesta.
Pe langa evaluarea comenzilor de la producatorii de automobile, ProLogium va spori eficienta fabricii, patru versiuni succesive ale bateriei urmand sa fie lansate pana in 2032, cand se va atinge capacitatea maxima.
ProLogium crede ca noua sa tehnologie care utilizeaza un separator ceramic, un anod de siliciu si un catod nichel mangan cobalt (NMC) va fi solicitata datorita timpilor scurti de incarcare si densitatii mari.
Yang a spus ca o incarcare de cinci minute a bateriei sale ar oferi o autonomie de condus de 300 km (186 mile), in comparatie cu 30 de minute pentru o distanta similara pentru o baterie tipica cu fosfat de litiu si fier (LFP).
Noua baterie a lui ProLogium este un design partial cu stare solida, care utilizeaza unele dintre beneficiile tehnologiei cu stare solida, care a fost sustinuta ca un schimbator de joc pentru vehiculele electrice, dar a fost plina de probleme tehnice.
„Am putea face atat stare solida pura, cat si stare semisolida, dar exista probleme legate de costuri”, a spus Yang.
Bateria ProLogium este mai scumpa decat o baterie LFP, costand aproximativ 170 USD per kilowatt ora (kWh), fata de 100 USD-115 USD pentru LFP, dar pretul pachetului pentru un vehicul este doar putin mai mare, deoarece bateria este mai mica si mai usoara, a adaugat acesta.
Similar Articles
17 July 2024
auto , baterie , baterie auto , electric , stiri , stiri auto , aproape masini , china , europa , SUA