Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis intrerupe productia Fiat 500 EV

Incetinirea vanzarilor globale de vehicule electrice, care se datoreaza partial politicilor divergente privind stimulentele ecologice, a impins producatorii de automobile din intreaga lume sa isi ajusteze planurile de electrificare.



                                                                                                                                            Sursa: fiat-official.md


Stellantis va suspenda productia Fiat 500e complet electric timp de patru saptamani din cauza cererii lente.


Scaderea globala a vanzarilor de vehicule electrice, partial din cauza politicilor divergente privind stimulentele ecologice, a impins producatorii de automobile din intreaga lume sa isi ajusteze planurile pentru vehicule electrice.


„Masura este necesara din cauza lipsei actuale de comenzi legate de dificultatile profunde experimentate pe piata europeana de masini electrice de catre toti producatorii, in special cei europeni”, a declarat Stellantis intr-un comunicat.


Minicar-ul 500e este fabricata la Torino, locul de nastere al marcii Fiat, la uzina istorica Mirafiori.


Suspendarea productiei va incepe pe 13 septembrie, a spus Stellantis, adaugand ca „lucreaza din greu pentru a gestiona cat mai bine aceasta faza grea de tranzitie”.


Ca parte a acestor eforturi, constructorul auto a declarat ca investeste 100 de milioane de euro (110 milioane de dolari) in Mirafiori pentru a adopta o baterie mai performanta si va produce o versiune hibrida a modelului electric 500, incepand cu 2025 si 2026.


Sindicatele ii cer de multa vreme Stellantis sa revitalizeze situl Mirafiori, unde productia a scazut in ultimii ani, prin introducerea unei noi masini de mare volum si ieftina la fabrica.



                                                                                                                                             Sursa: ev-database.org


„Complexul Mirafiori trece printr-o transformare profunda, cu scopul de a face din el un adevarat sit global de inovare si dezvoltare, o alegere cheie daca vrem sa facem fata provocarii tranzitiei catre mobilitatea durabila la care suntem chemati”, a spus Stellantis.


La inceputul acestui an, Italia a lansat un plan de 1 miliard de dolari care ii ajuta pe soferi sa treaca la vehicule mai curate, cu subventii pentru achizitionarea de masini complet electrice, dar Roma si producatorul de automobile au fost in contradictie cu privire la abordarea guvernului cu privire la stimulente.


Fiat se alatura unei lungi liste de producatori auto care au fost fortati sa isi ajusteze planurile de electrificare din cauza incetinirii vanzarilor de vehicule electrice. Toyota, GM si Volvo au fost nevoite sa faca schimbari pentru a se adapta la situatia actuala.

Similar Articles

Munteanu Ioana

15 September 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA