Votul ar deschide calea pentru ca obligatiile sa inceapa in noiembrie, cu exceptia cazului in care o majoritate calificata 15 state membre reprezentand 65% din populatia UE, se opune miscarii.
Sursa: saicmotor.com
Uniunea Europeana isi propune sa organizeze un vot privind introducerea tarifelor definitive la vehiculele electrice importate din China pe 25 septembrie, potrivit unor persoane familiare cu planul.
UE a propus ca SAIC Motor, societatea-mama Volvo, Geely si BYD sa fie impuse cu taxe de 36,3%, 19,3% si, respectiv, 17%, pe langa taxa de 10% la care sunt deja supusi exportatorii din China.
Aceste rate sunt de asteptat sa fie usor revizuite in scadere, a raportat anterior Bloomberg.
Tesla s-ar confrunta cu o rata suplimentara de putin sub 8%, plus taxa de baza.
Presedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a lansat ancheta EV anul trecut, spunand despre companiile chineze ca beneficiaza in mod nedrept de subventii de stat si inund Europa cu productie in exces. Ca raspuns, Beijingul a lansat anchete antidumping cu privire la exporturile UE de tuica, lactate si produse din carne de porc.
China si UE au purtat discutii pentru a explora alternative la tarife, dar acestea nu au fost fructuoase pana acum. Pentru Bruxelles, orice solutie trebuie sa se bazeze pe regulile Organizatiei Mondiale a Comertului si sa abordeze subventiile daunatoare subiacente identificate de o ancheta UE.
Discutiile vor continua saptamana viitoare cand ministrul chinez al Comertului Wang Wentao va vizita Europa pentru a se intalni cu seful comercial al UE, Valdis Dombrovskis.
China sustine ca masurile sunt protectioniste si a amenintat ca va razbuna cu indatoriri proprii intr-o serie de sectoare, in timp ce cauta un acord pentru a solutiona toate disputele in pachet.
Beijingul contesta, de asemenea, masurile la OMC. UE considera investigatiile chineze ca o represalii si intentioneaza sa-si apere interesele in toate cele trei anchete, au spus oamenii.
Sursa: topgear.com
De asemenea, Germania a impins Bruxelles-ul sa gaseasca o alternativa la taxe, deoarece industria sa auto si-a exprimat ingrijorarea cu privire la masuri.
Germania si Spania au ambele stimulente financiare masive pentru a evita o spirala de restrictii. Producatorii germani de automobile, inclusiv Volkswagen Group si BMW Group, ar fi cel mai puternic afectati intr-o disputa comerciala, deoarece au vandut impreuna 4,6 milioane de masini acolo in 2022.
Spania este al doilea mare producator de masini din UE si incearca sa atraga investitii din China pentru a-si dezvolta industria de vehicule electrice, o parte din motivul din spatele calatoriei lui prim-ministrului spaniol Pedro Sanchez acolo saptamana aceasta.
Similar Articles