Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Stellantis se opune oricarei intarzieri a obiectivului UE de emisii de CO2 pentru 2025

Stellantis este impotriva propunerii grupului industrial ACEA ca UE sa foloseasca reglementarile de urgenta pentru a-si amana cel mai recent obiectiv de emisii.



                                                                                                                                                Sursa: bloomberg.com


Stellantis respinge orice miscare a Uniunii Europene de a amana obiectivele privind emisiile care vor intra in vigoare anul viitor, creand o potentiala ciocnire cu alti producatori de automobile din regiune.


„Ar fi suprarealist sa schimbam regulile acum”, a declarat directorul general Carlos Tavares pentru Agence-France Presse.


Un purtator de cuvant al Stellantis a confirmat comentariile si a furnizat o declaratie a companiei in sprijinul pastrarii actualului regulament. Declaratia solicita continuarea subventiilor guvernamentale pentru consumatori pentru achizitionarea de vehicule electrice.


„Toata lumea stie despre reguli de mult timp si a avut timp sa se pregateasca, asa ca acum este timpul sa avem o cursa”, a spus Tavares in interviul publicat pe 12 septembrie.


Tavares a spus ca Stellantis a pregatit vehiculele electrice si a pus la punct mijloacele pentru a le vinde.


Regulile UE vizeaza emisiile totale de CO2 ale flotei de aproximativ 95 de grame pe km in 2025, in scadere de la 106,6 g/km in 2023.


ACEA, grupul de lobby al producatorilor europeni de automobile, a elaborat o propunere pentru a cere UE sa foloseasca reglementarile de urgenta pentru a-si amana cu doi ani obiectivul de emisii pentru 2025 pentru producatorii de automobile.


Indeplinirea tintei ar impune producatorilor de automobile fie sa opreasca productia de aproximativ 2 milioane de masini, fie sa fie expusi la amenzi care ar putea ajunge la 13 miliarde de euro (14 miliarde de dolari) pentru masinile de pasageri si alte 3 miliarde de euro pentru camionete, conform estimarilor ACEA continute in proiectul documentul si vazut de Bloomberg.


Presedintele ACEA, CEO-ul Renault, Luca de Meo, a mai spus ca si-ar dori sa vada mai multa flexibilitate a UE in ceea ce priveste regulile.



                                                                                                                                                      Sursa: euractiv.com


Tavares a retras Stellantis din ACEA in 2022, iar producatorul auto a declarat pe 12 septembrie ca s-a organizat pentru a se conforma prin scaderea costurilor, lansarea de noi modele si confruntarea cu concurenta producatorilor chinezi si a Tesla.


Intr-o declaratie din 12 septembrie pe site-ul sau, ACEA a spus ca industria auto din UE „a investit miliarde in electrificare pentru a pune vehicule pe piata, dar celelalte ingrediente necesare pentru aceasta tranzitie nu sunt la locul lor, iar competitivitatea UE se erodeaza ."


Sectorul auto din Europa se confrunta cu modele mai ieftine din China, costuri mari ale energiei si cerere lenta a consumatorilor, vanzarile ramanand cu mult sub nivelurile de dinainte de pandemie.

Similar Articles

Munteanu Ioana

18 September 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA