Aproape Masini

Acum avem si magazin online

Al doilea avertisment de profit al VW expune un producator de automobile in declin

VW se confrunta cu noi intrati, inclusiv BYD din China, precum si cu un conflict cu sindicatele in legatura cu posibile reduceri de locuri de munca si inchideri de fabrici fara precedent.



                                                                                                                                                          Sursa: gearjunkie.com


Al doilea avertisment de profit al Grupului Volkswagen in trei luni clarifica un lucru: cel mai mare producator auto din Europa este in declin.


Compania a redus asteptarile privind veniturile, profitul si fluxul de numerar din cauza scaderii cererii pentru masinile sale pe 27 septembrie. VW se asteapta acum sa livreze mai putine vehicule in acest an decat in ​​2023, a patra scadere anuala a vanzarilor in cinci ani.


Avertismentul subliniaza amploarea crizei de la VW, care a gresit tranzitia catre vehiculele electrice si si-a pierdut relevanta in China, unde marcile sale VW, Audi si Porsche au scaderi in cotele de piata.


In Europa, CEO-ul Oliver Blume se confrunta cu noi participanti, inclusiv BYD din China, precum si cu un conflict cu sindicatele in legatura cu posibile reduceri de locuri de munca si inchideri fara precedent de fabrici.


Stellantis si Aston Martin si-au redus previziunile pe 30 septembrie, adaugand la durerea din industria auto europeana.


Toti cei trei mari producatori auto germani, VW, Mercedes-Benz si BMW,au avertizat acum despre profitul lor in aceasta luna. Scaderea din China si concurenta in crestere din partea producatorilor de vehicule electrice, inclusiv Tesla, ii obliga pe producatorii de automobile sa reduca, reducand marjele.


Scaderea increderii consumatorilor reduce cererea de masini cu motor cu combustie.


VW dominase vanzarile de masini pe benzina in China, dar nu a reusit sa tina pasul cu trecerea rapida la vehiculele electrice pe cea mai mare piata auto. Acolo, rivalii locali precum BYD au luat mana de sus cu modele inovatoare si accesibile.


Pentru a incerca sa schimbe lucrurile, VW inchide fabrici, incheie parteneriate cu producatorii locali, inclusiv Xpeng  si promoveaza o noua marca de vehicule electrice care se adreseaza cumparatorilor mai tineri.


Marcile premium detinute de VW, inclusiv Audi si Porsche, au fost cea mai mare sursa de profit a producatorului auto in ultimii ani, dar au inceput sa se lupte pe piata cheie a industriei.


Vanzarile Porsche in China au scazut cu 33% in prima jumatate a anului, deoarece cumparatorii de lux au renuntat la achizitii.



                                                                                                                                     Sursa: motor1.com


„Beneficiile la scara ale Volkswagen in China au atins probabil varful pe masura ce clientii locali incep sa favorizeze marcile autohtone”, a declarat Matthias Schmidt, un analist auto independent cu sediul in apropiere de Hamburg, adaugand ca razboiul „brutal” al preturilor de acolo afecteaza rezultatul final al VW.


In timp ce trecerea Chinei la vehiculele electrice este in plina desfasurare, Europa ramane in urma. Vanzarile au incetinit dupa ce tari precum Germania si Suedia au redus sau au eliminat stimulentele, surprinzandu-i pe VW si pe colegii europeni Stellantis si Renault.


Producatorii chinezi de vehicule electrice, inclusiv BYD si MG, detinute de partenerul VW SAIC, au intrat in bresa cu oferte cu costuri reduse.


Operatiunile de volum mai mare ale VW sunt intr-o stare si mai proasta. Marca omonima de autoturisme si unitatea de vehicule comerciale au performante sub asteptari, iar marci precum Skoda si Seat sunt amenintate de o „deteriorare a mediului macroeconomic”, a spus compania.


VW a avertizat pe 27 septembrie ca livrarile globale vor scadea la aproximativ 9 milioane de unitati in acest an, de la 9,24 milioane in 2023. Anterior prognozase o crestere de 3%. Compania vede acum o marja operationala anuala de 5,6%, in scadere fata de o previziune de pana la 7% in iulie, cand si-a redus anterior asteptarile.


Fluxul net de numerar din divizia de automobile este de asteptat sa fie mai mic de jumatate din nivelul pe care compania il prevazuse in cel mai bun scenariu.


Blume s-a angajat sa faca VW mai competitiv prin reducerea costurilor. El a renuntat la angajamentele de zeci de ani pentru securitatea locului de munca in Germania si ia in considerare pentru prima data sa inchida fabrici din tara.


Directorii VW au semnalat valoarea excesului de capacitate a doua fabrici de masini, punandu-le pe cale pentru un conflict prelungit cu grupuri puternice de munca.


„Deteriorarea performantei ar putea accelera deciziile de restructurare, marca VW, in special, continuand sa traga conversia numerarului la noi minime, creand potential un risc existential pentru grup”, au spus analistii Jefferies condusi de Philippe Houchois, intr-o nota.

Similar Articles

Munteanu Ioana

01 October 2024



Scrie un raspuns

CE SE INTAMPLA PE aproapemasini.com

CE SE INTAMPLA COMENTATORULE?
ARHIVA